Licht aan het einde van de tunnel voor Bryan Heynen (23). Meer nog: onze middenvelder zit nu echt in de laatste rechte lijn van zijn revalidatie. Hij heeft de trainingsarbeid de voorbije weken opgevoerd, zijn wederoptreden komt dichterbij. En dat is uitstekend nieuws voor iedereen in de Genkse familie. 

Die dekselse 23 november 2019: Bryan Heynen zal de dag niet gauw vergeten. KRC Genk is aan een sterke eerste helft bezig op het veld van Moeskroen, maar het uitvallen van Heynen met wat dan al op een zware knieblessure lijkt, komt hard aan bij medespelers en staf. Het verdict is snoeihard: kruisbanden afgescheurd, seizoen voorbij. Heynen - been there, done that - is strijdvaardig. Hij weet precies wat zo'n revalidatie inhoudt. Bijna dag op dag twee jaar eerder was op training hetzelfde gebeurd, met zijn andere knie. 

En toch heeft het nu een stuk langer geduurd. Heynen leek klaar te zullen geraken in juni, maar had toen de pech dat er een tweede kleine ingreep nodig was, nu aan de meniscus. Ook in augustus zat hij dicht tegen spelen aan, in een van de oefenwedstrijden, maar toen kreeg hij een reactie. De medische staf heeft daarna voor een progressieve opbouw gekozen. 

Intussen heeft Bryan de intensiteit flink kunnen opdrijven, zowel met krachtoefeningen in de gym als met het werk met bal. Zijn integratie in de groepstrainingen loopt nu volledig zoals gepland.

Als alles nu goed blijft gaan, kunnen we met z'n allen uitkijken naar zijn langverwachte wederoptreden, en dan kan Bryan een vervolg breien aan zijn mooie verhaal als echte clubspeler. Hij was pas zes toen hij aansloot bij KRC Genk. Sinds zijn debuut in de zomer van 2015 speelde hij 137 wedstrijden, en daarin scoorde hij negen keer. Het openingsdoelpunt in de kampioenenmatch op Anderlecht heeft hem voor altijd een plaats in de geschiedenis van de club gegeven. We kunnen enkel hopen dat Bryan Heynen nog veel mooie pagina's aan zijn verhaal kan toevoegen.