De tien Genkse internationals hebben al hun opdrachten achter de rug en sijpelen een voor een weer binnen. Cyriel Dessers zal dat met bijzondere trots doen, na zijn eerste cap voor Nigeria. En Joakim Mæhle was aan het feest op Wembley.

Knappe Deense overwinning in Londen (0-1) en daarin had Joakim Mæhle ruim zijn aandeel. Joakim viel halfweg in. Winnen van Engeland op het mythische Wembley: een hoogtepunt voor Mæhle en Denemarken. Uitstekende zaak ook voor de Rode Duivels, die zo weer leider zijn in de poule met 9 op 12, na 1-2 winst in Ijsland. Zondag nog speelde Mæhle het slotkwartier mee in Ijsland, waar de Denen met 0-3 wonnen. Denemarken en Engeland hebben elk zeven punten en moeten nog naar Brussel komen.

Twee thuiszeges voor Finland in de Nations League: 2-0 tegen Bulgarije en 1-0 tegen Ierland. Telkens met Jere Uronen de hele wedstrijd op het veld. 

Patrik Hrošovský speelde 90 minuten met Slovakije tegen Israël. Het werd 2-3, nadat de Slovaken 2-0 hadden geleid. Zondag verloren ze met 1-0 in Schotland. Slovakije is vooral bezig met kwalificatie voor het komende EK. Daarvoor moet het op 12 november voorbij Noord-Ierland. 

En Jhon Lucumí bleef op de bank in Chili-Colombia. Dankzij een late goal van Radamel Falcao sleepte Colombia een 2-2 gelijkspel op de brand. Colombia is voorlopig derde in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie met 4 op 6, na Brazilië en Argentinië. De eerste vier van de tien landen in de groep plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Qatar.

Debuut voor Dessers als 'Super Eagle'

Tegen Algerije keek hij nog toe vanop de bank, maar tegen Tunesië was het zover voor Cyriel Dessers. In minuut 72 mocht hij invallen en zich officieel Super Eagle noemen. Iets wat hem terecht bijzonder trots maakt. Tenslotte is Nigeria een voetbalgrootmacht in Afrika, en geen kleine speler op mondiaal vlak. Ploegmaat Paul Onuachu kwam in de tweede oefenpot van het trainingskamp in Oostenrijk niet in actie. Nigeria en Algerije hielden het in Karinthië op een 1-1 gelijkspel. 

Japan oefende en won in Utrecht met 1-0 van Ivoorkust, en Junya Ito was er 84 minuten bij. Nog in Nederland speelde Mexico speelde 2-2 gelijk tegen Algerije. Gerardo Arteaga kwam niet in actie. 

Bastien Toma speelde de volledige wedstrijd met de Zwitserse U21, die eenvoudig wonnen van Liechtenstein (3-0) en gekwalificeerd zijn voor het EK voor beloften. Kristian Thorstvedt kwam geen tweede keer meer in actie. De Noorse beloften zagen hun wedstrijd tegen Wit-Rusland uitgesteld, wegens een coronageval bij de tegenstander.