De coronacijfers gaan weer de hoogte in. Om iedere supporter een veilige voetbalavond te garanderen, is er de Coronalert app.

De app werd ontwikkeld door de Belgische overheid. Het doel is om zoveel mogelijk aan contact tracing te doen: zat u in de buurt van iemand die later positief bleek te zijn, dan ziet u dit via de blootstellingscontrole-functie. 

“Het wedstrijdbezoek voor matchen uit de Pro League gebeurt op de meest veilige manier, door de strikte bepalingen uit onze protocollen. Zo kunnen we in deze niet-evidente tijden fans voetbal blijven bieden, maar op een veilige en gecontroleerde wijze. Maar we willen nog meer doen. In onze gesprekken met virologen en de overheid kwam het cruciale belang van tracing in de aanpak van de epidemie naar voor. Het leek ons evident om onze kanalen hiervoor dan ook in te zetten. Met een brede communicatiecampagne naar al onze fans en de bezoekers van onze wedstrijden in het bijzonder, willen we het gebruik van de app aanmoedigen en de inspanningen van de overheid inzake contact tracing ondersteunen” 

Pierre François, CEO van de Pro League.

Speel het dus op safe: installeer de app, hou je aan de richtlijnen en maak er samen met de spelers een memorabele voetbalavond van!