zo 18 okt 2020, 18:15
KRC Genk KRC Genk 2 - 1 Charleroi Charleroi

Daar is ze dan toch, de eerste overwinning voor Jess Thorup als trainer van KRC Genk. Felbevochten alweer, want tien Genkies moesten de zege over de streep trekken, na een erg strenge tweede gele kaart voor Ito. De achtste competitiegoal van Paul Onuachu en eentje van Joakim Mæhle bezorgen ons drie welverdiende en welgekomen punten.

Jess Thorup koos voor een andere veldbezetting en kon weer rekenen op Danny Vukovic (na corona) en Theo Bongonda (na schorsing). In een boeiende openingsfase was er gevaar voor beide doelen. Het tempo lag hoog, het spel ging snel over en weer. De belangrijkste protagonisten van onze ploeg in die periode, dezelfden als al vaker dit seizoen. Vukovic redde in een een-tegen-een, Onuachu scoorde met het hoofd op een voorzet van Ito: 1-0 na 25 minuten. Voor Paul de vijfde wedstrijd op rij waarin hij scoort, het achtste doelpunt in totaal voor de 'Gouden Stier'. Bongonda en Ito dreigden nog, maar het was oppassen voor de omschakeling van de leider.

De krappe voorsprong bleef na rust niet lang overeind. Op hoekschop slikte Genk de gelijkmaker. Na een korte moeilijke periode herpakte onze ploeg zich en knutselde ze een hele reeks goeie aanvallen in elkaar. Bongonda en Ito waren er dichtbij, maar het was een sterke Joakim Mæhle die zich kon doorzetten en scoren: 2-1.

Het slot werd alweer nog spannend, want ref Lardot gaf Ito een tweede keer geel, voor een spelfase waarin hij een diepe bal wilde meepikken en een fractie te laat kwam. Dat was wel heel erg streng. Maar deze keer bleef de ploeg overeind met bewonderenswaardige strijdvaardigheid en teamgeest. De leider over de knie gelegd, de weg naar boven is ingezet.

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Mæhle, Hrošovský, Thorstvedt (83' Wouters), Uronen (78' Arteaga), Ito, Bongonda (78' Kouassi), Onuachu.

25'  1-0  Onuachu
48'  1-1  Berahino
63'  2-1  Mæhle

KRC Genk v Charleroi : Jupiler Pro League