ma 26 okt 2020, 20:45
KAA Gent KAA Gent 1 - 2 KRC Genk KRC Genk

Een tweede overwinning op rij, en dat op bezoek bij de ex-club van onze trainer Jess Thorup! KRC Genk brengt na een moeilijke maandagavondmatch de volle buit mee naar huis. En plots staan we op vier punten van de leider.

De thuisploeg nam het commando van de wedstrijd in handen en zorgde ook voor gevaar. Halfweg de eerste helft leverde dat ook een voorsprong op. Behalve een geweldige actie inclusief steekpass van Bastien Toma - terug uit schorsing en de vervanger van Junya Ito - was het wachten tot de slotfase van de eerste helft vooraleer we kwamen opzetten. Een uitstekende voorzet van Patrik Hrošovský vond het hoofd van Theo Bongonda, en die knikte keihard overhoeks binnen: 1-1. In de daaropvolgende momenten kwamen ook Mæhle en Thorstvedt dicht bij een doelpunt.

Na de rust toch vooral opnieuw Gent dat nadrukkelijk op zoek ging naar een tweede doelpunt, evenwel zonder veel gevaar. Ook de omschakeling van Genk kwam er onvoldoende uit. Toen iedereen uitging van een gelijkspel, vuurde Patrik Hrošovský van ver, en daarbij liet doelman Sinan Bolat - ex-Genk - zich verrassen. De 1-2 was een serieuze tik voor Gent, en Bongonda trapte kort nadien bijna de 1-3 in doel.

De lat was nog redder aan de overkant, en de winst bleef overeind. Zeer belangrijke punten, fijn voor onze coach uiteraard, maar we komen vooral een stap dichter bij de posities bovenin.

Opstelling

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Mæhle, Hrošovský, Thorstvedt (73' Kouassi), Uronen, Toma (52' Wouters), Bongonda, Onuachu (78' Dessers).

Doelpunten

24'  1-0  Castro-Montes
40'  1-1  Bongonda
84'  1-2  Hrošovský