Daar is hij dan: precies 341 dagen na zijn onfortuinijke avond in Moeskroen, waar hij een zware knieblessure opliep, is Bryan Heynen helemaal terug! Hij traint nu al weken voluit mee en maakt een uitstekende indruk. Nu zit hij voor het eerst weer in de wedstrijdselectie. Welkom terug Bryan!

Positieve flow na 11 op 15

Alleen maar goed nieuws dus, want na de uitzege tijdens de maandagavondtrip in Gent zitten we met KRC Genk in een positieve flow: zes op zes, een stap voorwaarts gezet in de rangschikking, vijf wedstrijden op rij ongeslagen. De reeks van 11 op 15 en vijf wedstrijden zonder nederlaag - enkel Antwerp en Oostende deden de voorbije weken nog beter - is de beste sinds de succesvolle play-off 1 van het kampioenenseizoen 2018-2019. En we krijgen de kans voort te bouwen op het goeie 'momentum', nu vrijdagavond al, in de Luminus Arena tegen Eupen. De Oostkantonners hebben te kampen met een aantal coronaproblemen, maar van onderschatting mag geen sprake zijn. Eupen is een aardig voetballende ploeg. Toch is het voor KRC Genk een ideale kans om verder op te schuiven. Winst zou ons zelfs tijdelijk op een gedeelde tweede plaats brengen, op een punt van de leider. Zo snel kan het gaan. 


Geen Ito, iedereen fit, selectie van 21

Coach Jess Thorup heeft enkel positieve selectieproblemen. Behalve Junya Ito - te kort dag na zijn positieve coronatest van vorige vrijdag - is iedereen inzetbaar. Elias Sierra, Bryan Limbombe en Mats Møller Dæhli vallen naast de wedstrijdselectie. Die bevat 21 spelers, onder wie dus Bryan Heynen!