vr 30 okt 2020, 20:45
KRC Genk KRC Genk 4 - 0 Eupen Eupen

Een ruime thuisoverwinning na een bijzonder efficiënte prestatie, derde overwinning op een rij en de blijde terugkeer van Bryan Heynen na bijna een jaar afwezigheid: genoeg redenen om tevreden te zijn na een vrijdagavond in de Luminus Arena.

Jess Thorup koos opnieuw voor een licht aangepaste veldbezetting, want Cyriel Dessers kwam aan de aftrap als tweede spits. Dries Wouters kreeg op het middenveld een plaats in de basis. Al na vijf minuten stond KRC Genk 1-0 voor. Théo Bongonda slingerde zich in het strafschopgebied en werd daar foutief gestopt door twee tegenstanders. Paul Onuachu kweet zich van zijn taak en trapte zijn derde strafschop van het seizoen binnen. Voor onze Nigeriaanse Gouden Stier al zijn negende competitiedoelpunt intussen, dat zijn er nu al evenveel als vorig seizoen.

Genk domineerde eerst nog makkelijk, maar liet Eupen dan in de wedstrijd komen. Bongonda haalde wel nog eens stevig uit, maar de 1-0 halfweg was toch een meevaller. Vroeg in de tweede helft stuurde Onuachu zijn Nigeriaanse spitsbroeder Cyriel Dessers schuin op weg naar doel, en Cyriel maakte het keurig af, met een plaatsbal in de verste hoek: 2-0! Midden de tweede helft een nieuw hoogtepunt: de invalbeurt van Bryan Heynen, 341 dagen nadat hij een zware kruisbandblessure opliep in Moeskroen. En Heynen deed het meteen prima. De verdedigend sterke Daniel Muñoz had de 3-0 aan de voet, maar legde nog af. Dan deed Théo Bongonda beter: insnijdend vanaf rechts en laag onder doelman De Wolf. En Theo poeierde er nog een tweede bij, op een uitvallende bal: 4-0! Bongonda zit intussen ook aan vier competitiegoals.

Deze 4-0 staat hoor. Het is onze grootste overwinning sinds midden augustus vorig jaar - toen in Beveren - en de grootste thuiszege sinds de 4-0 tegen Antwerp in de play-offs voor de titel, begin mei 2019. Het is ook van die succesvolle play-offs geleden dat KRC Genk nog drie wedstrijden op een rij had kunnen winnen. En de 14 op 18 is intussen een fraaie reeks. Zo staan we (voorlopig) in de top vier. Volgende week de derby op STVV!

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Mæhle, Hrošovský (68' Heynen), Wouters, Uronen, Bongonda, Dessers (61' Thorstvedt), Onuachu (75' Ito).

5'  1-0  Onuachu (pen)
48'  2-0  Dessers
74'  3-0  Bongonda
82'  4-0  Bongonda