za 07 nov 2020, 20:45
STVV STVV 1 - 2 KRC Genk KRC Genk

Een fenomenale Theo Bongonda besliste een potige derby met twee doelpunten in de eerste helft. 1-2 op Stayen én 12 op 12: we staan terug waar we moeten staan.

Afgelopen week stuurden onze supporters heel wat videoboodschappen door om onze spelers aan te moedigen. Deze werden net voor de wedstrijd getoond. Met resultaat, want onze ploeg had niet beter aan de wedstrijd kunnen beginnen: Junya Ito dwong al snel een hoekschop af en zette nadien Théo Bongonda met een heerlijk hakje schuin vrij voor doel. Theo 'le Limbourg est bleu' aarzelde niet en schoot laag raak: 0-1 na dik drie minuten.

STVV herstelde nadien enigszins het evenwicht, al leek Joakim Mæhle na een fraaie wandeling op weg naar de 0-2, maar het stuitte op de Truiense doelman. Aan de overkant viel de 1-1, na een uitvallende bal op hoekschop. Genk stond op dat moment met tien man op het veld, nadat Dries Wouters verzorgd werd aan de enkel na een (herhaalde) forse tackle. Dries moest meteen daarna vervangen worden door Kristian Thorstvedt. Die stond nog maar pas op het veld of hij mocht al bewonderend kijken naar een enig mooie verre lob van Bongonda, die in de smiezen had dat doelman Schmidt een eind voor zijn doel stond. Prachtig, geweldig, subliem, en 1-2. Voor Theo de vijfde goal in drie wedstrijden.

Na de rust minder doelgevaar. De mooiste aanval kwam van Genk, na tien minuten. Het ging over meerdere stations over rechts, waarna Paul Onuachu goed naar de grond knikte, maar Schmidt redde nog. Ons duo op de rechterflank Mæhle-Ito ging meer dreigen,  maar zuivere pogingen op doel bleven uit. Zelfs zonder publiek werd de derby steeds beklijvender, met soms een pittige overtreding. Het bleef met die marge van een goal spannend. In de slotfase bracht de lat nog redding na een dwarrelende kopbal.

De tweede helft was er een om snel te vergeten. Het enige wat we moeten onthouden: Limburg kleurt blauw! Zoals het hoort. Forza Racing!

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Mæhle, Hrošovský (73' Heynen), Wouters (30' Thorstvedt), Uronen, Ito, Bongonda, Onuachu (86' Kouassi).

4'  0-1  Bongonda
28'  1-1  Suzuki
31'  1-2  Bongonda