KRC Genk heeft de Nederlander John van den Brom (54) aangesteld als onze nieuwe coach. Hij heeft een contract getekend tot midden 2023. De laatste administratieve details werden na middernacht afgerond.

Kampioen en twee supercups

John staat bekend als een gepassioneerde vakman, een uitstekend people manager en een aanhanger van verzorgd voetbal. Hij was eerder al succesvol in de Belgische competitie, met een landstitel en twee supercups bij Anderlecht. Van den Brom werd in die periode geroemd voor zijn sterke persoonlijkheid en zijn flair in de omgang met mensen. Hij maakte er vrienden voor het leven.

Langst dienende coach bij AZ

De voorbije jaren tilde hij in Nederland AZ Alkmaar en FC Utrecht naar een hoger niveau. Bij AZ was hij vijf seizoenen lang aan de slag en zo de langst dienende coach van de club. Met Utrecht bereikte hij ten koste van Ajax de bekerfinale, die door de coronapandemie niet gespeeld werd.

John van den Brom brengt ook zijn assistent Dennis Haar mee naar Genk. Dennis was vijf jaar lang verantwoordelijk voor Jong AZ en ook twee seizoenen trainer van Jong PSV.

Zondag eerste training, dinsdag voorstelling

Onze nieuwe coach zal op zondag 8 november al een eerste keer op het oefenveld staan.