In z'n debuut als coach van KRC Genk heeft John van den Brom zijn ploeg 2-2 gelijk zien spelen tegen de nationale beloften van Jacky Mathijssen. Cyriel Dessers en Mats Møller Dæhli maakten telkens een achterstand ongedaan.

Een echte pure trainingspartij werd het, van twee keer ruim 35 minuten, maar de intensiteit lag aan beide kanten best hoog. Behalve de acht internationals ontbraken ook Vukovic, Cuesta en Bongonda - zij kregen rust - en voorts ook Adewoye en Wouters (enkel). Bryan Heynen was aanvoerder en startte naast Kristian Thorstvedt centraal op het middenveld. Achterin vierde Rubin Seigers zijn terugkeer na elf maanden zonder voetballen. Er stond veel verzamelde kwaliteit, techniek en snelheid op het B-terrein. Ondermeer Wout Faes, Marco Kana, Daouda Peeters, Loïs Openda en Charles De Ketelaere kwamen voor de beloften aan de aftrap, Sambi Lokonga en Orel Mangala vielen halfweg in. Aan Genkse kant was er voor de rust veel dreiging vanaf de flanken met Gerardo Arteaga over links en een bedrijvige Bryan Limbombe op rechts. Limbombe trapte zelf drie keer op doel, ook Dessers (tweemaal), Dwomoh en Arteaga waren gevaarlijk. Maar de goal viel net voor de rust aan de overkant via Jelle Bataille.

Vroeg in de tweede helft mikte Cyriel Dessers een strafschop op doelman Jens Teunckens, maar geen minuut later scoorde Dessers in de draai toch nog: 1-1. Ex-Genkie Dante Vanzeir bracht de ploeg van Jacky Mathijssen en assistent Thomas Buffel weer op voorsprong, randje (?) buitenspel. Pierre Dwomoh kwam dicht bij de 2-2, die kwam er verdiend nog na een fraaie actie en dito pegel in de bovenhoek van Mats Møller Dæhli. De Noor trapte de mogelijke winner met links over.  Luca Oyen verdiende misschien nog een tweede penalty voor Genk, maar het bleef bij 2-2. KRC beëindigde de wedstrijd met acht tieners tussen de lijnen, naast Dessers, Møller Dæhli en een heel sterke Eboue Kouassi. Interessante, leuke partij!

Opstelling (2x35')

Vandevoordt, Kouassi, Seigers (56' Bahadir), Didden, Limbombe, Heynen (56' Sierra), Thorstvedt (36' Møller Dæhli), Arteaga (56' Leliendal), Oyen, Dwomoh (59' Geusens), Dessers.

33'  0-1  Bataille
41'  1-1  Dessers
44'  1-2  Vanzeir
58'  2-2  Møller Dæhli