Patrik Hrošovský met Slovakije naar EK!

13-11-2020

Het was nog erg spannend, maar het is toch nog gelukt: 'Genkie' Patrik Hrošovský heeft zich met Slovakije na verlengingen gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap volgende zomer, ten nadele van Noord-Ierland. Het is de tweede keer dat Slovakije zich als onafhankelijk land weet te plaatsen voor de eindronde van een groot toernooi. 

De wedstrijd in Belfast was de enige van de vier play-off finales die met (beperkt) publiek mocht gespeeld worden. Er waren iets meer dan 1000 toeschouwers in Windsor Park. Hrošovský mocht na 65 minuten invallen, als controleur op het middenveld. De Slovaken leidden toen al een tijd met 0-1. Veel gaven ze ook niet weg, maar in minuut 87 slikten ze alsnog de gelijkmaker. Noord-Ierland begon mentaal gesterkt aan de verlengingen, maar in minuut 110 liep het op een counter van Slovakije. De 1-2 bleek beslissend. Hrošovský en co dus naar het EK. 

Voor twee ex-Genkies liep de finale verkeerd af. Sergej Milinkovic-Savic ging er met Servië uit tegen Schotland. Na de 1-1 na 120 minuten werd het duel beslist met strafschoppen. En Tornike Okriashvili liet zich met Georgië verrassen door Noord-Macedonië (0-1).

Toma scoort weer voor Jong Zwitserland

Eerder op de avond was Bastien Toma trefzeker voor de U21 van Zwitserland. Toma maakte het openingsdoelpunt in de 2-1 zege tegen Azerbeidjan. 
De Zwitsers hebben al hun negen kwalificatiewedstrijden gewonnen en waren al zeker van een plaats op het EK voor beloften. 

 

Ouder Recenter