Jhon Lucumí bij kopbalsterkste verdedigers in Europa

16-11-2020

Jhon Lucumí prijkt op nummer 8 in de lijst van kopbalsterkste verdedigers in Europa. Dat maakte het internationale bureau voor voetbalstatistieken CIES bekend. In de tien beste competities van Europa zijn er maar zeven verdedigers die meer luchtduels winnen dan onze sterke Colombiaan. Lucumi won dit seizoen 21 van de 24 kopbalduels die hij aanging. Kurt Zouma van Chelsea topt de lijst. 

In de basis van Colombia tegen Ecuador? 

Lucumí is bezig aan zijn derde seizoen bij KRC Genk. De technisch sterke linkspoot is sinds mei 2019 ook een vaste klant in de Colombiaanse selectie. Hij kwam tot nog toe vier keer in actie voor de 'Tricolores'. 
De laatste keer was bijna een jaar geleden, in Ecuador. De kans bestaat dat Lucumí morgen aan spelen toekomt in de WK-kwalificatiewedstrijd van Colombia... in Ecuador. Centraal verdediger Yerry Mina werd afgelopen vrijdag in de verloren partij tegen Uruguay (0-3) uitgesloten en is daardoor geschorst. Ook de andere Genkie, Daniel Muñoz, wordt genoemd als een mogelijk alternatief (op rechts) in de basisploeg van bondscoach Carlos Queiroz. 

Ouder Recenter