zo 22 nov 2020, 20:45
KRC Genk KRC Genk 4 - 1 Moeskroen Moeskroen

John van den Brom heeft z'n eerste wedstrijd als coach van KRC Genk gewonnen en onze ploeg zet de zegereeks dus voort. Na een moeilijke eerste helft, volgde een veel betere tweede, met alweer een hoofdrol voor Théo Bongonda. Vijf overwinningen op een rij zijn het intussen, acht matchen zonder verlies waarin we 20 op 24 pakken.

Twee weken na de derbyzege opnieuw een wedstrijd in de (lege) Luminus Arena. Het debuut van John van den Brom bleek al snel geen walk in the park. Het 'nieuwe' Moeskroen presenteerde zich stug, stevig en dreigde al snel met een bal tegen de lat en een pegel die Vukovic nog met een hand onschadelijk maakte. Bryan Heynen verdeelde de ballen van links naar rechts, in zijn eerste basisplaats in bijna dag op dag een jaar, maar veel gevaar kwam er niet. Bongonda zocht de korte hoek, Onuachu probeerde een verre lob na een misser van doelman Koffi. Het spel lag vaak stil, door overtredingen of een simulatie ervan.

Moeskroen kwam op voorsprong na een voorzet van Bakic en een binnentikker aan de tweede paal van Da Costa. De Henegouwers leken met die kleine bonus de rust in te kunnen, maar dat was buiten Junya Ito gerekend. Onze Japanner soleerde tot in het strafschopgebied, kapte zich heerlijk vrij en trapte in de verste hoek raak: 1-1.

Het lanceerde de ploeg voor de tweede helft, want al in de openingsfase was er keer op keer gevaar met Bongonda (lobje en schuiver), Hrošovský (knal) en Uronen (vlam op de vuisten van Koffi). Het was man-in-vorm Théo Bongonda die voor de voorsprong zorgde. Voor Théo het zevende competitiedoelpunt, het zesde in vier wedstrijden. En een laat verjaardagsgeschenk voor zijn 25ste verjaardag van afgelopen vrijdag.

Het leek Moeskroen te breken en onze spelers kwamen nu langs alle kanten, met de ene aanvalsgolf na de andere. Een hele fraaie actie door het centrum bracht Ito in stelling, Onuachu was goed gevolgd om de half gestopte knal in doel te koppen: 3-1. Paul zit aan 10 competitiegoals en is weer topschutter. Maar als hij zo blijft voortdoen, wordt Bongonda nog een concurrent, want Theo ramde tien minuten voor affluiten de 4-1 tegen de touwen. Drie wedstrijden op rij twee doelpunten, alweer onze uitblinker. Invaller Luca Oyen knikte nog raak, maar de 5-1 werd afgevlagd.

Weer een mooie ruime overwinning, dus. De goeie flow blijft behouden, en we staan door het puntenverlies van de concurrenten weer wat steviger in de top vier! Forza Racing!

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Mæhle, Hrošovský, Heynen (80' Thorstvedt), Uronen, Ito (84' Oyen), Bongonda, Onuachu (87' Dessers).

34'  0-1  Da Costa