Iedereen bij en rond KRC Genk kijkt uit naar de hervatting van de competitie, met de komst van Moeskroen. 
De Henegouwers zijn hekkensluiter met maar 3 punten, maar ze hebben wel drie wedstrijden minder gespeeld dan de meeste andere ploegen. Corona sloeg hard toe bij l'Excel. Hun laatste wedstrijd met inzet dateert van 18 oktober. In hun laatste zes wedstrijden pakten 'les Hurlus' maar 1 puntje. Maar eerder hielden ze wel Antwerp én Anderlecht op een 1-1 gelijkspel, nochtans als bezoekende ploeg.

Debuut voor coaches van beide ploegen

Met de Portugees Jorge Simão heeft Moeskroen sinds eind oktober ook een nieuwe coach. John van den Brom is dus niet de enige trainer die morgen zijn debuut viert bij een nieuwe club. De Nederlander staat te popelen om zijn ploeg een eerste keer onder zijn leiding in actie te zien komen in de competitie. Onze spelers zitten na vier overwinningen op rij in een uitstekende flow, met ook nog 17 op 21 in die reeks van zeven wedstrijden zonder nederlaag. Dat is nu al de beste reeks sinds de succesvolle play-offs van 2019, maar spelers en staf willen meer. In de eigen Luminus Arena, tegen Moeskroen: dat biedt perspectieven.

Iedereen inzetbaar behalve Toma, 21 namen in de wedstrijdkern

Positieve selectieproblemen voor onze nieuwe coach, want hij had alle 23 veldspelers en de 3 doelmannen in de laatste paar sessies op het oefenterrein. Alle tien internationals kwamen in principe blessurevrij terug, al ondervond Bastien Toma toch nog hinder van de wonde op zijn voet van de belofteninterland in Frankrijk. Onze Zwitser kon de voorbije dagen niet voluit meetrainen.

Naast Bastien Toma vallen ook de heropgeviste Rubin Seigers, Shawn Adewoye, Elias Sierra en Mats Møller Dæhli naast de wedstrijdkern. De volledige selectie en entourage kwam ook ongeschonden door de laatste coronatests.