Cyriel Dessers steunt project in Nigeria via 'Common Goal'

20-11-2020

Cyriel Dessers heeft het hart op de juiste plaats. Hij is de eerste voetballer in België die in zee gaat met 'Common Goal', een liefdadigheidsinstelling binnen de voetbalwereld die goede doelen wereldwijd steunt. Daarvoor staan spelers, trainers en bestuursleden 1% van hun salaris af. 

Onze spits dacht al langer na over steun aan liefdadigheidsprojecten, maar nu was het moment gekomen om er in te stappen. Hij nam zelf het initiatief. Gesprekken met mensen van de organisatie zelf en met William Troost-Ekong, de (half Nederlandse) aanvoerder van de Nigeriaanse nationale ploeg bevestigden wat hij al wist: 'Common Goal' functioneert goed, het geld komt terecht bij wie het nodig heeft.

Mata, Klopp, Dybala ... en een Red Flame

De gewezen Spaanse international Juan Mata (Manchester United) was ruim drie jaar geleden de initiatiefnemer. Intussen hebben kleppers als Jürgen Klopp, Paulo Dybala en Timo Werner zich aangesloten bij het initiatief, net als tientallen andere voetballers en voetbalsters, onder wie ook Red Flame Lenie Onzia, de landgenote die Dessers voorging. 

Project voor jongeren in Lagos, Nigeria

Wereldwijd biedt 'Common Goal' steun aan 140 projecten. Wie zich engageert om 1% van zijn of haar salaris af te staan, kan ook voor een specifiek project kiezen. Cyriel Dessers gaat zo het YEDI-project steunen in Lagos in Nigeria, waar zijn roots liggen. YEDI staat voor Youth Empowerment and Development Initiative. Voetbal wordt daarin gebruikt als bindmiddel om jongeren en jong volwassenen van 10 tot 24 jaar verder te ontwikkelen, om hen te begeleiden, te informeren over ziektes, zodat ze beter gewapend en beschermd zijn om hun rol te kunnen opnemen in de maatschappij. 

Cyriel hoopt op deze manier zijn steentje bij te dragen en hoopt dat anderen hem zullen volgen.  

Ouder Recenter