Deze ochtend heeft de Sint extra hulp gekregen op zijn ronde. Samen met onze Overkoepelende Supportersvereniging (OSV) zijn we op pad gegaan met 750 zakken vol met snoep en fruit. Deze hebben we verdeeld over zeven instellingen in Genk waar intensief met kinderen wordt gewerkt: Gigos, Bethanië, de kinderafdeling van het ZOL, Huis van het Kind, De Passer, Ons Kinderhuis en Pleegzorg.

Een kleine actie, een groot gebaar. Want ook deze kinderen verdienen snoep van Sinterklaas. Véél snoep, natuurlijk.

Rudy Claessens, voorzitter OSV:
“Het jaar 2020 is ook voor veel mensen in Limburg bijzonder zwaar geweest. De coronacrisis heeft onze provincie hard getroffen. Families hebben het moeilijk, kinderen zijn dan vaak het eerste slachtoffer. Met deze actie willen we onze meest kwetsbare kinderen toch enkele momenten van vreugde bezorgen.”

 

Erik Gerits, algemeen directeur KRC Genk:
“Onze club zet zich stevig in voor kinderrechten. Dat doen we al langer en dat blijven we doen. Zo hebben we naast deze symbolische actie afgelopen week ook het project Buurtvoetbal gelanceerd in de Genkse wijken Sledderlo en Kolderbos. Al deze acties kaderen binnen een grotere aanpak rond de problematiek van kinderrechten.”