za 28 nov 2020, 18:30
Cercle Brugge Cercle Brugge 1 - 5 KRC Genk KRC Genk

En daar is onze zesde overwinning op een rij, een evenaring van de strafste recordreeks van KRC Genk in de Jupiler Pro League. Ze kwam er na een demonstratiewedstrijd die halfweg al op zak zat, na een indrukwekkende eerste helft. Onze dodelijke drietand voorin Bongonda-Onuachu-Ito viel alweer in de prijzen. Zo zijn we op z'n minst enkele uren leider!

Waar onze ploeg vorige week een helft nodig had om onder stoom te komen, ging het nu vanaf de eerste minuut vol gas richting doel van de tegenstander. Cercle werd onder de voet gelopen, de jarige ex-Genkdoelman Thomas Didillon stond in een schietkraam. Het alarm was al twee keer afgegaan nadat Ito en Mæhle tot de achterlijn waren doorgebroken, en bij de volgende aanval was het raak. Uronen diep voor Ito, knappe voorzet met links, en net zo knap de deviatie met links van Paul Onuachu: 0-1, minuut 9.

En we gingen door, met hoge balrecuperaties, snelle combinaties, verticale acties, beweging, én kansen. Ito kapte zich vrij en pegelde voorbij Didillon. De buitenspelvlag leek de 0-2 te annuleren, maar de VAR corrigeerde. Een slalommende Mæhle en Onuachu vanop 50 meter namen Didillon ook bijna te grazen. Op het halfuur werd het alsnog 0-3: voorzet Mæhle, knik van ... Bryan Heynen. Tweede basisstek en meteen een goal. Zijn laatste dateert van de kampioenenmatch in mei 2019 op Anderlecht. Onze ploeg zweefde over het veld, en Onuachu fusilleerde de arme Didillon voor 0-4. Onze topschutter zit aan 12 competitiedoelpunten. Wat! Een! Eerste! Helft! Was! Dat!

Cercle deed vroeg in de tweede helft iets terug, een onhoudbare trap van Hotic. De reactie kwam er via een run van Bongonda en een plaatsbal van Ito, maar Didillon redde. Het vervolg was een beetje voorspelbaar: Cercle wat meer aan de bal, probeerde het nog wel, onze ploeg wat meer in controlemodus. Théo Bongonda bleef het proberen, en hij werd beloond voor zijn inspanningen met een forse uithaal vanop 25 meter. Vijfde match op rij dat hij scoort, goed voor 8 goals daarin!

1-5 is een resultaat dat natuurlijk staat als een huis. Maar ook ons doelsaldo van 9-2 in de twee wedstrijden onder coach John van den Brom kan tellen. En dan is er de 18 op 18, zes competitiezeges op rij. Dat is een evenaring van het clubrecord. Op naar nummer zeven, de uitdaging voor volgende week tegen Antwerp!

Opstelling

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Mæhle, Hrošovský, Heynen (77' Kouassi), Uronen, Ito, Bongonda (82' Oyen), Onuachu (77' Dessers).

Doelpunten

9'  0-1  Onuachu
16'  0-2  Ito
30'  0-3  Heynen
38'  0-4  Onuachu
51'  1-4  Hotic
74'  1-5  Bongonda