Na de populaire voetbalgame FIFA zet KRC Genk Esports nu ook de stap naar een tweede speltitel. Meer bepaald League of Legends (LoL), de grootste pc-game ter wereld. Ons esports-team verkrijgt een van de zes slots om deel te nemen in de nationale League of Legends-competitie: de Belgian League. De strijd om de prijzenpot van 25.000 euro én deelname aan de European Masters gaat in januari 2021 van start.

Het gaat hard voor KRC Genk Esports. Zes maanden geleden ging ons ambitieuze project van start met de aankondiging van de twee FIFA-esporters Gilles Bernard (Pro Player) en Abdullah Waiss (Talent Player). Vandaag is er naast een eigen branding, contentplatform én Esports-arena dus ook de stap naar een tweede spel: League of Legends, internationaal bekeken veruit de meest populaire game.

Top of the league qua kijkcijfers

League of Legends is een strategisch teamspel waarin vijf teamleden een afzonderlijke rol innemen en zo als team de tegenstander (ook vijf teamleden) proberen te verslaan. Het is de grootste pc-game ter wereld. Op streamingplatformen Twitch en Youtube is het spel enorm populair. Dat bewijzen de kijkcijfers die in de tientallen miljoenen lopen. Daarnaast is het een van de meest professioneel gestructureerde organisaties op het vlak van events en competities voor pro-players & -teams.

Aspirant Legend: KRC Genk Esports

“KRC Genk Esports is leading in België. Daarom is de stap naar League of Legends een logische en strategische vervolgstap. De Belgische LoL-competitie krijgt een nieuwe samenstelling en daarbij mocht KRC Genk Esports niet ontbreken. Mooi meegenomen is dat we ons aansluiten bij miljoenen jongeren die wereldwijd actief zijn in deze game. We vergroten dus ons bereik en komen zo onder de aandacht van een internationale doelgroep.”
KRC Genk Esports Coördinator Bram Bartels

Hoe we ons team in League of Legends samenstellen, is voer voor heel binnenkort. De competitie start in januari 2021.

Internationaal scoren met FIFA

Natuurlijk blijven we ook focussen op FIFA. Daarin verdedigen Gilles Bernard (Pro Player) en Abdullah Waiss (Talent Player) onze kleuren. Gilles Bernard is actief op het internationale podium. Hij speelde onlangs zijn eerste competitieve wedstrijden in de Nederlandse eDivisie, in partnership met AZ Alkmaar. Samen met AZ-teamgenoot Dani Visser, voormalig Nederlands kampioen, staat Gilles na vier speelrondes op de 3de plaats met 10 punten. Met Abdullah Waiss mikken we op de Belgische prijzen en kijken we vooral uit naar de start van de ePro League.