'Op dit moment misschien wel de twee beste ploegen in België': John van den Brom heeft op zijn persbabbel de toon gezet, en hij verwacht dus een mooie wedstrijd. Antwerp komt naar de Luminus Arena met het vertrouwen van drie opeenvolgende overwinningen. Twee daarvan hebben Antwerp verzekerd van een verlengd verblijf in Europa, na de winter. In de competitie was er afgelopen maandag een thuiszege tegen OH Leuven. Daarvoor was de ploeg van Ivan Leko de leidersplaats kwijtgespeeld na een 2 op 9.
Antwerp brengt swingend aanvallend voetbal en KRC Genk bracht volgens alle waarnemers de voorbije paar weken bij vlagen 'geweldig' voetbal. Het zou dus wel eens een spektakelstuk kunnen worden. 

Onze ploeg gaat op zoek naar het clubrecord (in de hoogste klasse) van zeven opeenvolgende zeges. 
De spelersgroep werd gedurende de voorbije trainingsweek voortdurend overal met het cijfer '7' geconfronteerd. Los van het record zou een nieuwe zege alweer een schitterende zaak zijn in de jacht op een plaats in de top vier, aan het eind van de competitie. De voorbije zes speeldagen zijn we tot bij, over en verder weg van een aantal concurrenten gefietst. En intussen staat de teller van matchen zonder verlies op negen. Het is overigens al van 18 september 1993 dat Genk thuis nog eens verloor van Antwerp. 

Thorstvedt (voet) valt af, terugkeer Toma en Møller Dæhli

Onze coach zag opnieuw een goeie trainingsweek van zijn spelers, maar hij moet wel iets wijzigen aan zijn selectie. Kristian Thorstvedt trainde de voorbije twee dagen niet door een lichte blessure aan de voet. De Noor is niet helemaal fit en is er niet bij. In zijn plaats komen zowel zijn landgenoot Mats Møller Dæhli als Bastien Toma bij de selectie. Die bestaat uit 22 spelers. Behalve Thorstvedt zijn ook Shawn Adewoye, Rubin Seigers en Elias Sierra er niet bij. Zij speelden vanmiddag wel met de beloften in een oefenwedstrijd tegen KV Mechelen. Ook Maarten Vandevoordt deed daar wat extra ritme op.