zo 06 dec 2020, 13:30
KRC Genk KRC Genk 4 - 2 Antwerp Antwerp

Het is zover: ons clubrecord is verbeterd! Voor het eerst sinds KRC Genk midden jaren negentig definitief naar de hoogste klasse steeg, heeft de ploeg zeven competitiewedstrijden op rij gewonnen. Zeven! En dat tegen een sterk Antwerp, dat vrank en vrij vooruit voetbalde, flitsend van start ging, maar daarna zijn meerdere moest erkennen in Onuachu, Bongonda, Heynen en co. We staan weer bovenaan en zetten een aantal concurrenten voor play-off 1 op grotere afstand.

Dat het een mooie wedstrijd zou worden, dat voelden we toch allemaal. Want Antwerp is ook een goeie ploeg mét het vertrouwen van het moment. En de troepen van Ivan Leko begonnen veroverend. Al in de derde minuut dook Myoshi in de rug van Uronen en legde hij de 0-1 voorbije Vukovic. De hoop op een correctie van de VAR bleek ijdel. Maar de reactie van onze ploeg was bewonderenswaardig. Vanaf minuut 10 namen onze jongens de wedstrijd resoluut in handen. Ito knalde nog over, Heynen zag z'n halve volley gestopt door Butez, maar de derde keer was het prijs. Heerlijke aanval, Muñoz buitenom, Onuachu knap laag in de hoek: 1-1. En Paul dacht meteen: 'Waarom geen tweede?' Vrijschop Hrošovský, (weer) Muñoz kopte terug naar de tweede zone en Onuachu tikte binnen: 2-1, achterstand binnen de vier minuten omgebogen. Voor Onuachu intussen competitiedoelpunt nummer 14 in z'n veertiende wedstrijd.

Tempo, intensiteit, knappe balcirculatie ... het was een genot om naar te kijken. Antwerp had een paar ferme tikken gekregen en hapte naar adem. Bongonda dreigde en een fantastische aanval van achteruit eindigde met een kopbal van Ito, net over. Heerlijke eerste helft!

Antwerp moest komen, het leverde al snel een tegenaanval op via Ito, weggestuurd door Hrošovský. Onze Japanse snelheidsduivel liet De Laet spartelen, maar schoot schuin voor doel in het zijnet. De bezoekers duwden onze ploeg even terug, maar de defensieve stelling stond pal. En toen ging doelman Butez knullig in de fout. Hij gaf de bal zomaar weg aan Théo en die nam het Sinterklaasgeschenk in dank aan: 3-1. Bongonda scoort nu al tien keer in totaal, en in elk van de voorbije zes wedstrijden. De 4-1 hing in de lucht, met een bal voorlangs van Heynen, een schuiver van Bongonda en een mislukte stifter van Hrošovský. Een vlucht via Bongonda ging wél binnen - knap afgewerkt alweer - maar de vlag was omhoog. Even later Ito aan het kanon, maar zijn pegel werd nog in hoekschop gekeerd door Butez. Mbokani prikte nog tegen (3-2), waardoor het nog even spannend werd. Dessers zorgde een minuut voor tijd voor zekerheid: 4-2. Schitterende resultaat na een gewéldige prestatie van onze jongens, eentje voor de geschiedenisboeken. 7 op 7, 21 op 21, én bovenaan het klassement!

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Mæhle, Hrošovský, Heynen, Uronen, Ito (90' Limbombe), Bongonda (90' Kouassi), Onuachu (81' Dessers).

3'  0-1  Myoshi
19'  1-1  Onuachu
23'  2-1  Onuachu
59'  3-1  Bongonda
83'  3-2  Mbokani
88'  4-2  Dessers