Gewezen Genkie Alejandro Pozuelo is verkozen tot beste speler van het afgelopen Amerikaanse voetbalseizoen. De Spaanse draaischijf van Toronto krijgt de prestigieuze Landon Donovan Award, de trofee voor de MVP - Most Valuable Player - van de MLS, de Major League Soccer. Hij volgt op de erelijst de Mexicaan Carlos Vela (ex-Arsenal) op.

Pozuelo was net als in 2019 de sterkhouder van z'n ploeg. De MLS roemt 'Pozo' omwille van zijn impact met elke baltoets, zijn beslissende passes in de laatste zone van het terrein en zijn scorend vermogen. Hij was goed voor 9 goals en 10 assists. Niemand creëerde zo veel kansen: 70! Er waren vijf genomineerden, en zowel spelers als clubverantwoordelijken als journalisten mochten stemmen. Pozuelo kreeg gemiddeld ruim 35% van de stemmen. Enkel bij z'n collega's was hij (nipt) tweede.

Onze ex-aanvoerder kreeg vorige week ook voor het tweede jaar op rij een plaats in het MLS elftal van het jaar. Zijn club werd in de play-offs wel verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde. Alejandro Pozuelo is 29 en speelde van augustus 2015 tot maart 2019 voor KRC Genk.