Zeven overwinningen op rij: dat kunnen er net zo goed acht worden. KRC Genk gaat naar die achtste opeenvolgende competitiezege op zoek in het Lotto Park van Anderlecht. Daar waar onze coach John van den Brom goed zeven jaar geleden met de kampioenenbeker mocht zwaaien. Veel mensen van toen gaat hij er niet meer terugzien vrijdagavond, maar de terugkeer naar wat ooit zijn club was, blijft wel speciaal. "Maar we gaan wel om te winnen", zei Van den Brom op zijn persbabbel. 

En dat deed KRC Genk de voorbije jaren wel geregeld, winnen op Anderlecht. Drie keer in de jongste vijf jaar, en het gelijkspel van mei 2019 was uiteraard voldoende voor het vieren van de vierde landstitel en een geweldig feestje. In december vorig jaar was Anderlecht de betere (2-0), maar het elftal van toen is nauwelijks nog te vergelijken met onze ploeg nu. Het verschil tussen beide ploegen is nu al acht punten. Voor leider Genk is het een uitgelezen kans om niet alleen het clubrecord scherper te stellen, maar ook om een potentiële concurrent voor een plaats in de top vier verder terug te slaan. 

Thorstvedt keert terug in selectie van 21

Iedereen fit, iedereen coronavrij, en dus heeft onze coach weer de weelde van de keuze uit de voltallige spelersgroep. Kristian Thorstvedt miste uit voorzorg de vorige partij door een lichte blessure aan de voet. Deze week pikte de Noor weer probleemloos aan. Hij is speelklaar en keert terug in de wedstrijdselectie. Die bestaat uit 21 spelers.