vr 11 dec 2020, 20:45
Anderlecht Anderlecht 1 - 0 KRC Genk KRC Genk

Er is een zuur einde gekomen aan onze zegereeks. Na een bitsige wedstrijd tegen RSC Anderlecht werd het 1-0. Cuesta moest nog voor de rust geblesseerd het veld verlaten met een hoofdwonde.

Ondanks de mistroostige aanblik van een leeg en druilerig Lotto Park kregen we een fris en fruitig begin van beide ploegen. Uronen vond in de eerste vier minuten al twee keer Bongonda, Vukovic moest een poging van dichtbij met een knappe reflex keren. Anderlecht deed flink mee, maar ontsnapte toen Onuachu tegenvoets kopte op voorzet van Mæhle, de bal werd nog uit de doelmond gekopt. Na een halfuur stond Vukovic opnieuw pal. Daarna nam onze ploeg de wedstrijd meer in handen. In het zicht van de rust lag het spel langdurig stil nadat eerst Verschaeren van Anderlecht en daarna Carlos Cuesta met een draagberrie moesten afgevoerd worden. Onze Colombiaanse verdediger kreeg een zet van Nmecha en botste met z'n hoofd keihard tegen dat van Cullen. Het bovenste ooglid van onze Colombiaanse rots was helemaal doorgescheurd. Dries Wouters kwam hem vervangen.

De tweede helft bracht strijd en spanning. Maar ook discutabele fases. Een verdachte tussenkomst op Onuachu bleef ongestraft, een voet tegen Nmecha deed scheidsrechter Verboomen wel naar de stip wijzen - na bevestiging van de VAR. Nmecha zette de strafschop zelf om. Even later was er weer een trekfout op Onuachu, zonder gevolg. In de slotfase zetten onze jongens nog alles op alles. De gelijkmaker bleef uit, waardoor het helaas bij een 1-0 bleef. Geen man overboord, volgende wedstrijd gaan we gewoon weer vol aan de bak.

Vukovic, Muñoz, Cuesta (45' Wouters), Lucumí, Mæhle, Hrošovský (68' Dessers), Heynen, Uronen, Ito, Bongonda (79' Oyen), Onuachu.

59'  1-0  Nmecha (pen)