Carlos Cuesta maakt het goed. De Colombiaan werd vrijdag op Anderlecht afgevoerd met een gapende hoofdwonde. Hij bracht uit voorzorg de nacht door in het ZOL in Genk, maar mocht zaterdag in de loop van de ochtend al naar huis. De wonde is gehecht, maar heeft even tijd nodig om te genezen.  

Het was een geluid dat in het lege stadion door merg en been ging, toen Carlos Cuesta vrijdagavond kort voor de rust keihard in botsing kwam met Anderlechtmiddenvelder Josh Cullen. Cuesta bleef roerloos liggen, z'n ooglid helemaal opengescheurd door de impact. De Colombiaanse verdediger kreeg op het veld de eerste zorgen toegediend en werd afgevoerd op een draagberrie. Een beeld dat zijn ploegmaats en stafleden niet onberoerd liet.

In de kleedkamer bekommerde clubdokter Jespers zich over hem. Nadien werd Cuesta overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Na geruststellende onderzoeken mocht Cuesta gewoon naar huis, maar omdat zijn vriendin intussen terug naar Colombia is vertrokken, bracht hij ter observatie en uit voorzorg de nacht door in het ZOL in Genk. Zaterdagochtend voelde hij zich al veel beter en mocht hij naar huis. 

Vanmorgen was Cuesta gewoon present op de club, weliswaar met zijn rechteroog nog flink gezwollen. 
Voorts maakt hij het prima. Maar voluit trainen zal nog even moeten wachten, tot de wonde genezen is.  
De medische staf zal zijn situatie dagelijks evalueren.