Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg wil KRC Genk 2020 in schoonheid afsluiten. Dat betekent ook de draad weer oppikken van de reeks van zeven zeges op een rij, van 21 op 21 en van tien wedstrijden zonder nederlaag. Een reeks die vorige week door Anderlecht een halt is toegeroepen.  

Zaterdag komt KV Kortrijk naar de Luminus Arena, komende zondag, tussen Kerstmis en Nieuwjaar, Waasland-Beveren. Een zes op zes in die twee wedstrijden in eigen stadion zou van KRC Genk de beste thuisploeg van het lopende seizoen maken. En vooral ook de hoop bevestigen op een succesvol vervolg van de competitie na de jaarwisseling. 

KV Kortrijk is een middenmoter die op verplaatsing meer punten heeft gepakt dan in eigen huis. Na enkele mindere wedstrijden, versloeg KVK op de midweekspeeldag Standard. De ploeg van Yves Vanderhaeghe zet altijd een stug defensief blok neer. Met Ilombe Mboyo loopt voorin nog een oude bekende. De ex-Genkie scoorde dit seizoen al acht keer. 


Cuesta nog niet inzetbaar, Toma bij de 21

Carlos Cuesta kon de voorbije dagen nog niet voluit meetrainen met de groep. De hoofdwonde die onze Colombiaanse verdediger opliep in de wedstrijd op Anderlecht is nog onvoldoende genezen, en hij is dus nog niet inzetbaar. Voor de laatste match van het seizoen verwacht coach Van den Brom wel weer op Cuesta te kunnen rekenen. In zijn plaats komt Bastien Toma bij de wedstrijdselectie. Die bestaat opnieuw uit 21 spelers.