Onze selectie voor de wedstrijd in Kortrijk

08-01-2021

Na de overtuigende winst in Eupen volgt deel twee van het drieluik van uitwedstrijden: een verplaatsing naar de andere kant van het land, voor een duel met KV Kortrijk. Een ploeg die net voor de Kerst nog op bezoek was in Genk, 2-0 werd het toen in de Luminus Arena. Maar na die nederlaag klopten de troepen van Yves Vanderhaeghe in eigen huis wel het heroplevende AA Gent. Kortrijk is door die overwinning opnieuw achtste in de stand. 

Opvallend is dat Kortrijk zijn aanvoerder Ilombe Mboyo, ex-Genk, is kwijtgespeeld aan STVV. Mboyo was ook veruit de efficiëntste speler van de 'Kerels', topschutter met acht goals en vier assists. KVK heeft wel gewezen lieveling Teddy Chevalier terug naar het Guldensporenstadion gehaald. 

Makkelijk is het zelden of nooit in Kortrijk. Een gave trap van Dries Wouters zorgde in februari vorig jaar voor een krappe 0-1 overwinning. Winst nu, brengt KRC Genk op z'n minst tot zondagavond alleen op kop van de rangschikking. 

 

Zelfde selectie als in Eupen, behalve Dries Wouters

De wedstrijd in Eupen liet geen fysieke sporen na. Gisteren (donderdag) lag de nadruk bij de basisspelers nog op herstel, vandaag (vrijdag) werd er door de hele groep opnieuw gretig getraind. Coach John van den Brom laat zijn selectie grotendeels ongewijzigd, al houdt hij het bij 20 spelers. Dries Wouters is er na overleg met de coach niet bij. Mats Møller Dæhli en Rubin Seigers kampen met kleine kwaaltjes. 


 

 

 

Ouder Recenter