za 09 jan 2021, 18:30
KV Kortrijk KV Kortrijk 2 - 1 KRC Genk KRC Genk

Geen tweede uitzege op een rij in het nieuwe jaar, maar wel een verliesbeurt. In de eerste helft misten we de efficiëntie om de dominantie in het spel om te zetten in een voorsprong. Een klutsgoal zorgde voor een nieuwe achterstand, en we slaagden er niet in die nog weg te werken.

De mist dreigde, maar viel gelukkig niet helemaal in het Guldensporenstadion. Het terrein lag er wat vettig bij, maar het belette onze ploeg - dezelfde starters als in Eupen - niet om al vroeg het alarm te doen afgaan bij de thuisploeg. Bal van Bongonda op Onuachu voor een open kans, maar de lichte bots maakte de afwerking niet zo simpel als het leek. Doelman Ilic kon nog afweren. Toma werd na een fraaie actie richting doel foutief afgestopt - vreemd dat scheidsrechter De Cremer de gele prent op zak hield. Na een kwartier een dubbele kans voor KRC: een flitsende actie van Ito, Toma in een tijd afgeblokt, Bongonda in de herneming op doelman Ilic. De voorsprong hing in de lucht, ook een schot van Onuachu werd afgeblokt. Onze ploeg miste de efficiëntie van afgelopen woensdag. En de goal ... viel aan de overkant.

De Sart verlengde, Guèye legde naast Vukovic in doel. 1-0, midden de eerste helft. Een tikje toch voor de ploeg, maar ze herstelde zich met opnieuw gevaar via Onuachu, na een gewonnen kopbalduel van Heynen. Paul raakte de bal niet echt vol, met links, en de bal zoefde voorlangs, net voor de neus van Ito. En toch zou het moment van onze topschutter nog komen, na een knappe actie over rechts, en een perfecte assist van Muñoz in de tweede zone. Een koud kunstje daar voor Paul, knik en 1-1. Doelpunt 19. Een solo-actie van Bongonda eindigde in de handen van Ilic.

De tweede helft verliep niet zoals we met z'n allen verwachtten. Kortrijk startte voortvarend en scoorde na een warrige fase. Een knullige goal, maar die 2-1 gaf de thuisploeg veel moed en vertrouwen. Een strijdend KVK hield ons weg uit de gevarenzone. De inbreng van Hrošovský en Dessers veranderde daar weinig aan. Een kopbal van Muñoz zeilde naast. Aan de overkant moest Vukovic op de tegenaanval de  3-1 vermijden, tot twee keer toe. Onze ploeg probeerde het nog wel, maar een gestructureerd slotoffensief bleef uit, net als de gelijkmaker. Spijtige nederlaag. Volgende week naar Moeskroen, een paar afritten verder op de snelweg dan Kortrijk.

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Uronen (81' Limbombe), Kouassi (60' Hrošovský), Heynen, Toma (60' Dessers), Ito, Bongonda, Onuachu.

23'  1-0  Guèye
41'  1-1  Onuachu
54'  2-1  Guèye