zo 07 feb 2021, 18:15
KRC Genk KRC Genk 1 - 2 Anderlecht Anderlecht

Ondanks de hevige sneeuwval lag ons terrein er onberispelijk bij. De sneeuwlaag was vakkundig verwijderd dankzij onze groendienst en met de hulp van meer dan 50 vrijwilligers. De grasmat kreeg zelfs nog een late korte maaibeurt. Topwerk.

De wedstrijd zelf kon niet beter beginnen. Na anderhalve minuut onderschepte Théo Bongonda een breedtebal achterin om alleen op doel af te stormen. Zijn poging werd onvoldoende gekeerd en de bal rolde binnen: 1-0 binnen de twee minuten. Wat wil je nog meer?

Het was helaas niet het sein om Anderlecht meteen helemaal fijn te knijpen. De bezoekers kregen en namen het balbezit. En zowat halfweg de eerste helft stonden we plots op achterstand. Twee doelpunten binnen de twee minuten: het eerste ongelukkig in eigen doel via de rug van Vukovic, na een schot tegen de paal, en het tweede na een onhoudbare uithaal in de vlucht.

In de tweede helft, en in een andere veldbezetting, hadden we wel meer balbezit. Heel veel gevaar leverde dat helaas niet op. Onuachu kon wel een paar keer koppen na degelijke aanvalsacties. Eerder had Anderlecht ook wel mogelijkheden laten liggen om verder uit te lopen. In de slotminuten drongen we nog even aan, maar Onuachu en Dessers botsten wederom op een sterke Anderlecht-verdediging. Het bleef 1-2, een zeer teleurstellend resultaat. Volgende week moeten we vol aan de bak, eerst tegen STVV en dan naar Oostende.

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Preciado (46' Toma), Heynen, Thorstvedt (84' Dessers), Arteaga, Ito, Bongonda, Onuachu.

2'  1-0  Bongonda
19'  1-1  Vukovic (owngoal)
22'  1-2  El Hadj