wo 10 feb 2021, 18:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 0 STVV STVV

We staan in de kwartfinales! Vrucht van een goeie collectieve prestatie, met veel inzet én ook dominant voetbal. De beloning kwam er in de slotminuten, dankzij een goal van de onvermijdelijke Paul Onuachu, na een fraai opgezette aanval. STVV kwam eigenlijk nooit verder dan proberen Genk af te houden. 

Meteen de wedstrijd in handen nemen, voldoende hoog baltempo en druk vooruit: dat waren de deviezen vooraf. En onze ploeg toonde ook meteen de goeie intenties. Vanaf links dreigde Jere Uronen, met eerst Bongonda en nadien vaker Ito voor zich. Het initiatief was exclusief Genks. Ito zag een schuiver nog weggewerkt en soleerde knap. Toma mikte over, Thorstvedt had pech: binnenkant paal. Uronen haalde nog eens de achterlijn, maar zijn voorzet werd gekeerd. Allemaal in een heel dominant openingskwartier, mét goed voetbal. Het tweede gedeelte van de eerste helft was wat minder, met iets meer afval in de passing, al ging Bongonda nog wel zijn kans na een dribbel.

In het begin van de tweede helft kreeg de ploeg nog wat extra ondersteuning van de achterban, met een minutenlang vuurwerk rondom het stadion. Naarmate de tijd vorderde werd het hoe langer hoe meer een zenuwenoorlog. Rond het uur was er wel nog een goed opgezette aanval met Ito die naar binnen kwam, en wat later noteerden we een lumineuze opening van Bastien Toma, al leverde het geen doelpoging op. De vermoeidheid ging ook een rol spelen en Maarten Vandevoordt moest één keer ingrijpen, en deed dan ook gepast door snel plat te gaan en een schuiver nog in hoekschop te duwen. In het slotkwartier kwamen we wel weer dreigend opzetten, duwden we de Kanaries weer resoluut terug. Aanvoerder Heyen deed een snoekduik en verlengde een voorzet van Uronen met het hoofd, Ito leek te zullen scoren toen Kenny Steppe geklopt was, maar zijn schot werd nog door een Truiens lichaam uit het doelvlak gekatapulteerd. Enkele minuten later was het alsnog raak. Muñoz zag een 'run' van Heynen, gaf de bal mee, en onze nummer 8 slingerde meteen voor doel, waar Paul Onuachu overnam en raak trof: minuut 87, eindelijk het verdiende doelpunt. De ploeg bracht die kleine bonus zonder veel problemen over de tijd. Het centrale duo Cuesta-McKenzie bleef foutloos en onwrikbaar. Kwalificatie binnen dus, na een deugddoende derbyzege. Op naar zaterdag, op naar Oostende. De beker volgt dan volgende maand weer. 


Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, McKenzie, Uronen, Heynen, Thorstvedt (56' Hrošovský), Toma, Ito, Bongonda, Onuachu. 


Doelpunten

87'  1-0  Onuachu