wo 17 feb 2021, 19:00
KV Oostende KV Oostende 3 - 1 KRC Genk KRC Genk

De tweede passage aan de kust werd een fikse tegenvaller, ondanks een veelbelovende start en een vroege voorsprong. In een paar tellen stond de wedstrijd op zijn kop. Maar ondanks de pogingen na rust, kwam het niet meer goed. Nieuwe kans verkeken om weer wat extra bonus te nemen op het pelotonnetje van achtervolgers. Erg jammer.

Vier dagen later dan voorzien een nieuwe poging in Oostende. We begonnen goed aan de wedstrijd. Dwingend, met drang naar voren, en al snel resultaat. Heynen vond de ruimte voor Bongonda, Théo was een fractie sneller op de bal dan doelman Hubert en het contact was onvermijdelijk. Bijna volle vier minuten later - Hubert moest verzorgd worden en de scheidsrechter Wim Smet ging op aangeven van de VAR de beelden bekijken - trapte Paul Onuachu de 0-1 vanop de stip in doel. Voor Paul zijn zesde strafschopgoal - zes op zes dit seizoen, zeven op zeven met eentje van vorig seizoen bij, op Oostende toen - en zijn 23ste competitiedoelpunt. Binnen de paar tellen gaven we twee strafschoppen weg. KVO kon zo de achterstand ombuigen in een 2-1 voorsprong. De twijfel sloeg toe in onze ploeg.

We begonnen met nieuwe moed aan de tweede helft. De bal werd gemonopoliseerd en er kwam ook snel gevaar. Thorstvedt haalde uit en Onuachu kwam een teen te kort. Maar bij de eerste tegenstoot van KVO poeierde ex-Genkie Theate de bal snoeihard in de bovenhoek: 3-1. Met de moed der wanhoop zette onze ploeg de achtervolging in, en dan kan een portie geluk ook helpen. Helaas: Muñoz trof in een geharrewar de binnenkant van de paal. Wissels, nieuw bloed, een omgegooid ultra-offensief systeem: het mocht allemaal niet baten. De voorsprong op de concurrentie voor play-off 1 is bijna helemaal opgebruikt. We staan nog altijd derde, maar het worden nog spannende weken.

Vandevoordt, Muñoz (76' Oyen), Cuesta (36' Lucumí), McKenzie, Uronen, Heynen, Thorstvedt (64' Dessers), Toma, Bongonda, Ito (76' Preciado), Onuachu

10'  0-1  Onuachu (pen)
22'  1-1  Gueye (pen)
26'  2-1  Gueye (pen)
57'  3-1  Theate