vr 26 feb 2021, 20:45
Charleroi Charleroi 1 - 2 KRC Genk KRC Genk

Oef! Onze ploeg keert terug naar Genk met de drie punten na een verdiende overwinning op Charleroi. Onze eerste helft was top. In de tweede helft zagen we bij vlagen af, maar op wilskracht én kwaliteit trokken onze jongens het laken naar zich toe.

Ons elftal was jong - zes spelers van 22 jaar of jonger in de basis - maar klaar. Dat bleek van bij de aftrap. Onze start was een vliegende. Al binnen de eerste minuut kopte Onuachu naast, meteen daarna was er een knappe combinatie Arteaga-Hrošovský-Heynen, en enkele minuten later een actie op rechts met Muñoz. Thorstvedt miste de voorzet op een haar, Onuachu kon niet vol afwerken. Lang moest onze topschutter niet wachten op een nieuw moment. Ito werd neergehaald: penalty. Klusje voor Paul die foutloos blijft vanop 11 meter. Doelpunt nummer 24 intussen, na een zeer overtuigend eerste kwartier. Het gaf onze ploeg extra vertrouwen. Op een vijftal minuutjes na – met een hobbelballetje buitenkant paal – bleef de hele eerste helft stevig in onze grip. Met zowat 60% balbezit, beweging, gretigheid en nog enkele momenten met dreiging - zonder volwaardige doelpoging evenwel. Halfweg stond het verdiend 0-1.

De eerste kans na rust was ook voor ons. Muñoz kopte een corner goed naar de hoek, maar zag 'm nog gepakt. Niet veel later lag de bal in het net aan de overkant, hoewel de jarige Vandevoordt eerst nog afweerde: 1-1 na 53 minuten. Het spel ging daarna meer op en neer. Ito snelde ervandoor, sneed naar binnen en mikte laag naar de verste hoek, Descamps tikte in corner. Met nog tien minuten op de klok namen namen we de wedstrijd terug meer in handen. Met resultaat: Thorstvedt scoorde op aangeven van Arteaga. Een verdiende goal voor onze viking die goed speelde én zich weer helemaal uit de naad heeft gelopen. Onze jongens hielden het tempo hoog. Na een strakke voorzet trapte Muñoz in het zijnet. Ook Dessers kreeg nog een uitgelezen kans om de voorsprong uit te diepen. Charleroi kwam er niet meer uit, het bleef bij 1-2. Een verdiende uitzege, en terug weer wat steviger op die derde plaats. Wat zeggen we dan? Forza Racing!

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Hrošovský, Heynen, Thorstvedt, Ito, Onuachu (80’ Dessers), Oyen (70’ Bongonda)

17'  0-1  Onuachu (pen)
53'  1-1  Gholizadeh
83’  1-2  Thorstvedt