Wedstrijd nummer 29 komt eraan, nog zes tot het einde van de reguliere competitie. Zes finales voor elke ploeg die nog in strijd is voor een plaats in play-off 1, en dat zijn er nogal wat. Charleroi begon als een sneltrein aan het seizoen: 18 op 18, maar is momenteel pas elfde. Het verschil met ons, op plaats drie, is wel maar vier punten, én ze hebben nog een inhaalwedstrijd (tegen Club Brugge) tegoed. 

De opdracht voor de Genkies is helder: de bemoedigende prestatie van afgelopen Beerschot completer maken, met doelpunten én een resultaat. In oktober was het KRC Genk dat Charleroi een eerste verlies aansmeerde. Enkel een nieuwe zege garandeert ons ook na dit weekend nog een plek bij de eerste vier. En dat gevoel zouden we ook willen meenemen naar de bekerwedstrijd van volgende week donderdag. But first we take ... Charleroi. 

Selectie van 20

De beslommeringen van John van den Brom op het vlak van personeel zijn en blijven beperkt. Hij heeft bijna zijn volledige kern ter beschikking en selecteerde 20 spelers. Voor Angelo Preciado (knie) en Eboué Kouassi - traint wel weer met de groep - komt de wedstrijd nog te vroeg. Mark McKenzie werd vandaag (donderdag) 22 jaar, Maarten Vandevoordt blaast morgen op wedstrijddag 19 kaarsjes uit.