zo 21 feb 2021, 18:15
KRC Genk KRC Genk 1 - 2 Beerschot Beerschot

Na de magere oogst de voorbije weken, hadden we een reactie verwacht. De aanzet was prima, maar een wereldgoal en een discutabele penalty van Beerschot zorgden voor een serieuze afknapper. De mooie aansluitingstreffer van Hrosovsky kwam helaas te laat. 

Onze ploeg nam de match meteen stevig in handen en in het eerste kwartier was er zes keer dreiging: een steal met Ito gevolgd door een volley (over) van Bongonda, een kopbal van Muñoz net over, een trap van Arteaga voorlangs, een kopbal van Onuachu over, een andere van Paul net naast, telkens op aangeven vanaf rechts met Muñoz of een bedrijvige Ito. De Japanner - exact twee jaar na zijn debuut - trapte na een hoekschop ook nog buitenkant paal en zijnet. Daarna verloren we de greep een beetje, maar Vandevoordt was onberispelijk in z'n plukwerk en twee keer bij het plat gaan. Bongonda trapte na een lange solo naast - daar was meer mee te doen. Een intikker van Onuachu werd wegens buitenspel afgevlagd. Tussendoor was er een ge-wel-dige crosspass van Heynen richting Ito.

Goeie start ook in de tweede helft. Een zwieper van Heynen, een kopbal van Lucumí, een dribbel met knal van Bongonda. In een geharrewar konden Lucumí én McKenzie net niet scoren. Na een nieuw geharrewar aan de overkant haalde Van den Bergh van ver uit, los in de verste hoek: 0-1. Een nieuwe dreun. Ito versnelde maar zag z'n voozet-schot net niet binnen vallen. Meteen daarna pegelde hij op de vuisten van Vanhamel. Théo deed het met een volley, Onuachu kopte de corner tegen de onderkant van de lat. Tot overmaat van ramp weerde Muñoz 10 minuten voor affluiten een kogel af ... deels met de arm, volgens de VAR. Holzhauser zette de penalty om: 0-2. In de toegevoegde tijd knalde Patrik Hrošovský nog een prachtige volley tegen de netten. Onze jongens bleven drukken, maar de gelijkmaker bleef spijtig genoeg uit.

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, McKenzie, Lucumí, Arteaga, Heynen, Hrošovský, Toma (55' Oyen), Ito, Onuachu, Bongonda (71' Dessers).

Doelpunten

65'  0-1  Van den Bergh
81'  0-2  Holzhauser (pen)
93'  1-2  Hrošovský