Klaar voor de halve finale van de beker! Een prijs aan het einde van een seizoen, is een bekroning voor het werk dat spelers, staf en een volledige entourage hebben geleverd, de ideale compensatie voor de vele opofferingen die ze hebben gemaakt. Bovendien is het 'eten en drinken' voor maanden, voor een hele club.

Laatste horde op weg naar de Heizel: Anderlecht. De twee jongste ploegen van het land strijden dus onderling voor die felbegeerde stek in de finale, eind april. Paars-wit trok tegen ons eerder dit seizoen twee keer aan het langste eind, maar zondag zal er een ander Genk tegenover hen komen te staan. Een Genk dat weer overtuiging en vertrouwen uitstraalt, dat weer dominant voetbal brengt, kansen creëert en doelpunten maakt. De drie opeenvolgende overwinningen, en de manier waarop, maken dat het geloof in een goeie afloop groot is. En hebben we al niet vaker gevierd in het toenmalige Vanden Stockstadion - intussen Lotto Park? De herinneringen aan 16 mei 2019, waarop we onze vierde landstitel pakten, zijn zeemzoet. Wel, nu is het ook erop of eronder. John van den Brom, zijn staf en alle spelers: iedereen beseft dat het money time is en dat we op twee overwinningen van een trofee staan. De gedachte dat er eind april een bekerfinale kan volgen kan de ploeg in een soort roes brengen die ook succes kan opleveren in play-off 1.

Ook de supporters zullen morgenavond vanuit hun huiskamer met hart en ziel meeleven met onze ploeg. Enkele tientallen KRC-fans hebben onze spelers tijdens de laatste training op een warme en fanatieke manier 'uitgewuifd'. De spelers bedankten met applaus. Nu is het aan hen. 

Met 22 op afzondering, eerste selectie voor Sekou Diawara en Jay-Dee Geusens

Door de drie coronabesmettingen van deze week moet coach Van den Brom een beetje sleutelen aan zijn selectie. Behalve Matisse Didden - die was er al bij tegen Cercle - maakt nu ook Sekou Diawara (16 pas) zijn opwachting. De voorbije dagen trainde ook belofte Jay-Dee Geusens mee. Jay-Dee, een middenvelder van net 19, tekende vorige maand zijn eerste profcontract. Hij mag al meteen mee op afzondering. Omdat ook Tobe Leysen bij de besmette spelers is, mag Vic Chambaere (18) mee als derde doelman. Vic zat vorig seizoen al een aantal keer in de wedstrijdkern, toen zowel Vukovic als Vandevoordt nog revalideerden van hun blessures. Zo zitten er liefst zes tieners uit de eigen opleiding in de wedstrijdselectie. Dat kan tellen.

Vanaf 20.45 uur morgenavond is het erop of eronder. Wij gaan vol voor 'erop'. FORZA RACING!