zo 14 mrt 2021, 20:45
Anderlecht Anderlecht 1 - 2 KRC Genk KRC Genk

Wat een match, wat een ploeg. In een echte bekerwedstrijd kwamen we verdiend op 0-2-voorsprong. Al werd het nog spannend toen Lucumí rood kreeg, Trebel de aansluitingstreffer maakte en we nog 20 minuten met tien man verder moesten. Verbeten en op wilskracht hielden onze jongens stand. Heizel, we komen eraan! Eind april spelen we daar de finale tegen Standard. 

Grote belangen, en dus zat de spanning erop. Wij startten met de ploeg van vorige zondag, Anderlecht met een licht aangepaste opstelling. Het resulteerde in een studieronde van een kwartier, met meer balbezit en controle voor onze ploeg. Dan sloegen we toe. Muñoz ging de ruimte in over rechts, gaf een voorzet naar de tweede paal en daar werkte Onuachu de bal in de korte hoek binnen: 0-1 in minuut 17. 'Dani' blijft assists geven, Paul blijft scoren, ook in de beker. Anderlecht probeerde te reageren, maar we bleven goed in formatie. Na 25 minuten verloren we een tikje de grip, maar de tweede echt goeie opening leverde toch opnieuw een kans voor ons op. Onuachu kogelde ze over de lat, Hrošovský was vergeefs meegelopen. Niet veel later opnieuw een mogelijkheid, nu hield Paul z'n schot wel laag, maar binnen het bereik van Wellenreuther. Allicht was meegeven aan Thorstvedt daar een beter idee. Van de weeromstuit kreeg Anderlecht een vrije schietkans, maar Vandevoordt keerde knap de poging van El Hadj. We konden met die kleine bonus de rust in. 

Nerveus eerste kwartier weer, zonder echt doelgevaar. Tot Arteaga een bal onderschepte, ermee aan de haal ging en meegaf aan Bongonda. Théo omzeilde z'n tegenstander en zette hard voor, waar Miazga in eigen doel devieerde: 0-2! Een halfuur verwijderd van de finale, met een dubbele voorsprong op zak. 
Anderlecht moest nu vol risico spelen, Kompany gooide er ineens drie keer vers bloed in. Voor ons betekende het ook meer ruimte in de rug van de thuisdefensie. Er zouden voor ons dus momenten komen. Arteaga vlamde een van die momenten over. Plots kreeg Nmecha vrijgeleide na balverlies. Lucumí gaf 'm een zetje en Lardot was onverbiddelijk: rood. Erger nog: Trebel trapte de vrijschop laag in doel. Zo werd het toch nog spannend. Met z'n tienen bleven we goed overeind. Meer nog: Anderlecht slaagde er niet in om onze verbeten jongens uit verband te spelen. Het bleef bij 1-2. Zoals het hoorde: KRC Genk verdiend naar de bekerfinale!

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Hrošovský, Heynen, Thorstvedt, Ito, Onuachu (81' Dessers), Bongonda (73' McKenzie).

Doelpunten

17'  0-1  Onuachu (assist: Muñoz)
59'  0-2  own-goal Miazga (assist: Bongonda)
73'  1-2  Trebel