De laatste duiven vliegen vandaag terug binnen. Daarbij ook Junya Ito en Paul Onuachu. Die twee waren dinsdag nog actief én beslissend in de overwinning van hun land.

Japan had vorige week geoefend tegen Zuid-Korea en speelde dinsdag in de Aziatische WK-kwalificatie tegen voetbaldwerg Mongolië. De wedstrijd werd gespeeld in de Japanse stad Chiba, in de baai van Tokio. Halfweg stond het al 0-5 voor Ito en co. Na rust kwam het telraam er echt aan te pas, om te eindigen bij 0-14. Junya Ito zorgde voor het achtste en het tiende doelpunt. Hij speelde de volle 90 minuten. Ito verdubbelde in z'n 22ste interland z'n goals voor Japan, en zit nu aan 4.

Met de kwalificatie voor de Afrika Cup al op zak kon Nigeria ontspannen spelen tegen Lesotho. De Super Eagles wonnen vlotjes met 3-0. Paul Onuachu, zaterdag nog de held van de natie in Benin, viel in minuut 76 in en had welgeteld zeven minuten nodig om alweer toe te slaan. Met een snoeiharde volley zorgde hij voor het derde Nigeriaanse doelpunt. Zijn derde ook voor zijn land. In de plaatselijke media is Onuachu 'hot'. Het is duidelijk dat hij bij de bondscoach, zijn ploegmaats en alle Nigerianen punten heeft gescoord.

Patrik Hrošovský hielp Slovakije mee aan een hele fraaie zege tegen Rusland: 2-1. Onze middenvelder viel op het uur in. Na twee eerdere gelijke spelen tegen mindere tegenstanders is deze overwinning voor de Slovaken een enorme opsteker.

In de vriendschappelijke interland van Mexico tegen Costa Rica, gespeeld in Wenen, verwierf Gerardo Arteaga zijn zevende A-cap. Hij speelde de volledige wedstrijd. Mexico won met 0-1, na een late goal van Lozano.

Bastien Toma is er met de U21 van Zwitserland niet in geslaagd door te stoten op het EK voor beloften. Ze verloren de laatste wedstrijd in de poule van leider Portugal. Toma is een sleutelpion in het elftal, maar had de voorbije twee wedstrijden al veel energie verbruikt. Nu viel hij na een uur in.

Toch ook nog aanstippen dat onze gewezen kapitein Leandro Trossard dinsdag twee keer scoorde voor de Rode Duivels, die met 8-0 wonnen van Wit-Rusland. Het waren zijn eerste goals als A-international, in zijn zesde interland. Trossard is ook uitstekend op dreef bij Brighton.