ma 05 apr 2021, 13:30
OH Leuven OH Leuven 2 - 3 KRC Genk KRC Genk

Paasmaandag in Leuven. En vrolijk Pasen voor KRC Genk. Na een boeiende pot, met een erg sterke eerste helft van onze ploeg en moeilijke momenten in de tweede, nemen we de drie punten mee naar huis. Een knappe overwinning, in een weekend dat bepalend kan zijn richting play-off 1. We zijn er dicht bij!

Zeventien dagen na de laatste wedstrijd, en na een interlandbreak met nogal wat vliegverkeer, dan was het toch de vraag hoe onze boys zich zouden presenteren aan 'Den Dreef' in Leuven. Het antwoord: prima. Fris, gretig en dominant vanaf het eerste fluitsignaal. Met al snel dreiging via schoten van Thorstvedt en Ito, en een voortreffelijke goal van de eerste van de twee. Bongonda zette een verticale infiltratie in, werd onderweg omvergekegeld, maar de losse bal werd door Thorstvedt heerlijk onder de lat gepegeld: 0-1, minuut 7. Tweede competitiedoelpunt voor Kristian, zijn vierde goal als Genkie in 2021. On fire! En 'Kris' kwam niet veel later dicht bij een tweede, na een snel uitgevoerde omschakeling, op gang gebracht met een uitworp van Vandevoordt. Halfweg de eerste helft twee keer Bryan Heynen, twee keer met zijn linker: eerst met een schuiver naar de korte hoek en even later met een volley net voorlangs. Controle, beweging, versnellingen: het zat allemaal in het spel van onze jongens. En kansen. Die bleven komen. Théo Bongonda knalde buitenkant paal, Muñoz schuin alleen voor doel op Romo, en die stak ook een hand tegen een poging van Ito. De laatste was voor Onuachu, na een geharrewar, net naast. 0-1 halfweg: dat was mager gezien het spelverloop, het aantal kansen en de kwaliteit van ons voetbal. OHL had nauwelijks gedreigd. De drie ex-Genkies - De Norre, Hubert en Schrijvers - hadden vooral moeten toekijken hoe hun ex-ploeg de lakens uitdeelde. 

Gedragen door de wind trok OHL na rust richting Vandevoordt. Kansen kwamen er niet meteen, maar we waren de controle over het gebeuren een beetje kwijt. De paar momenten voor een tegenaanval werden niet oordeelkundig uitgespeeld. Toch was de eerste open kans voor Genk. Onuachu legde af, Heynen zag zijn uithaal nog afgeblokt. Onuachu zocht de een-twee met Ito, maar mikte oog in oog met Romo naast de verste paal. Aan de overkant kreeg Schrijvers een overtreding mee. Mercier krulde de bal met de wind in de rug van de verdediging en Vandevoordt liet zich verrassen: 1-1, zowaar. Maarten had nadien een cruciale reflex om een bal nog tegen de lat te deviëren. Een gouden redding, want meteen daarna zette Thorstvedt Bongonda weg, doelman Romo was ver uitgekomen, zag zich omspeeld en Théo legde de bal vanuit een erg schuine hoek netjes binnen: 1-2! Nummer 13 voor Théo. Even later behield ook Paul Onuachu de kalmte: hij kapte knap en legde met links de 1-3 binnen. Zijn 26ste competitiegoal al. Overwinning binnen, ook al maakte Henry helemaal op het einde nog de 2-3. Een gouden driepunter met het oog op play-off 1. Forza Racing!

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, McKenzie, Arteaga, Heynen (89' Toma), Hrošovský, Thorstvedt, Ito, Onuachu (89' Dessers) , Bongonda

Doelpunten

  7'   0-1  Thorstvedt  (assist: Bongonda)
74'   1-1  Mercier
81'   1-2  Bongonda  (assist: Thorstvedt)
83'   1-3  Onuachu  (assist: Ito)
92'   2- 3 Henry