De laatste. Tenminste: van de reguliere competitie. Speeldag 34 brengt ons naar de Bosuil voor een wedstrijd die zal bepalen welke ploeg in welke positie aan de Champions’ play-offs begint.‘Champions’ play-offs dus: zo heeft de Pro League de strijd voor de plaatsen 1 tot en met 4 (om)gedoopt. Antwerp is momenteel tweede, met een punt meer dan ons en twee meer dan Anderlecht, dat wiskundig nog kan bijgehaald worden door KV Oostende. Bij een overwinning eindigt KRC Genk de reguliere competitie als nummer 2. Winnen we niet, dan eindigen we derde of – als Anderlecht drie punten pakt op STVV – vierde. De verschillen tussen de nummer 2, 3 en 4 zullen na halvering van de punten in elk geval klein zijn.

Een week voor de bekerfinale tegen Standard lijkt deze wedstrijd dan van ondergeschikt belang, maar een match als deze ‘laten schieten’ is geen optie. Een ploeg die in een goeie flow zit, wil dat graag zo houden. Zeven wedstrijden op rij zonder verlies, zes daarvan gewonnen: ziedaar onze flow! Bovendien hebben we onze laatste drie uitwedstrijden – alle drie cruciaal – ook gewoon verdiend gewonnen. Met mentaliteit én goed voetbal. De derbyzege tegen STVV was er ook een die mag gezien worden. Zo kunnen we vol vertrouwen de wedstrijd bij Antwerp tegemoetzien. De tweede plaats is mooi als inzet, een mentaal tikje richting de play-offs is dan meegenomen.

Selectie van 21

Na een nieuw rondje negatieve coronatesten zijn van de kern van 25 spelers enkel Jere Uronen en Dries Wouters niet inzetbaar. Coach John van den Brom neemt 21 spelers op in zijn selectie. Matisse Didden en Bryan Limbombe zitten niet op de bus richting Bosuil. Zij trainen in de plaats daarvan morgen mee met de beloften.