za 17 apr 2021, 20:45
Antwerp Antwerp 3 - 2 KRC Genk KRC Genk

Een onwaarschijnlijk slot, hier in Antwerpen. Dat is het minste wat je kan zeggen. Op zo'n twee minuten van de overwinning, en de tweede plaats, trok Antwerp uiteindelijk toch aan het langste eind. Met 3-2 de boot in. Balen!

Een week voor de bekerfinale wilden we het goeie gevoel van de voorbije weken doortrekken én onze uitgangspositie in play-off 1 versterken. En dat toonden we ook vanaf het eerste fluitsignaal, met veel balbezit - halfweg afgeklokt op 65% - en een uitstekende balcirculatie. Genk vond altijd weer de vrije man, Antwerp liep achter een ongrijpbare bal. Na een kwartier werd de dreiging concreter: volley Hrošovský (over), kopbal Onuachu en herneming Preciado (op doelman De Wolf). De vervanger van de niet topfitte Ito kreeg enkele minuten later de bal knap ingespeeld door Thorstvedt, drukte af, De Wolf kon niet klemmen en Onuachu stond (uiteraard) op de goeie plaats: 0-1 midden de eerste helft, doelpunt nummer 28 voor Paul in de competitie, 30 met zijn goals in de beker meegeteld. Een mijlpaal. We hebben het al vaker gezegd: Paul is een fenomeen. Antwerp kroop daarna wat beter in de wedstrijd, maar Bongonda had de 0-2 aan de voet na een ferme uithaal van Thorstvedt. In het derde kwartier was er wat dreiging van de thuisploeg, maar we gingen met een kleine voorsprong de rust in.

Vroeg in de tweede helft was er een knappe reactie van Maarten Vandevoordt na een doorgekopte corner. Antwerp wilde wel doorgaan, duwde ons terug, maar kwam tot weinig echt doelgevaar. Toen Onuachu aan de overkant sneller op de bal was dan De Wolf ging de bal op de stip. En dan weet je het wel: Paul achter de bal en raak, 0-2. Voor Onuachu de achtste penalty op acht. Toch kwam Antwerp weer in de wedstrijd, via de onvermijdelijke Lamkel Zé. Antwerp geloofde weer in puntenwinst, Refaelov trof binnenkant paal. Genk nam weer over en Hrošovský zag een volley afgeblokt in corner. De slotfase werd erg spannend. Thorstvedt en Dessers lieten na de match te beslissen. En dan gebeurde het onwaarschijnlijke: Antwerp ging erop en erover. Mbokani maakte gelijk in de 90ste minuut. Twee minuten later kregen we het spreekwoordelijke deksel op de neus: Batubinsika maakte de winning goal. Van 1-2 naar 3-2 op amper twee minuten. Ongelooflijk zuur.

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Heynen, Hrošovský, Thorstvedt, Preciado (82' Kouassi), Onuachu (67' Dessers), Bongonda

22'   0-1  Onuachu
63'   0-2  Onuachu (pen)
69'   1-2  Lamkel Zé
90'   2-2  Mbokani
92'   3-2  Batubinsika