Klaar voor de finale!

24-04-2021

Nog één keer slapen, en dan is het zover: de finale! Zo een wedstrijd waar je het als speler, als coach, als staflid, als bestuurder en als supporter voor doet. Zelfs al is het een finale zonder publiek, dan nog blijft het een mijlpaal in de carrière van een voetballer. Je speelt niet elk seizoen een finale. Voor onze club is het de zesde keer dat we naar de Heizel trekken. Vier keer al werd dat een triomftocht, waarbij de volksverhuizing vanuit Genk de hoofdstad helemaal blauw kleurde. De supporters zullen het nu van thuis uit moeten volgen. Getooid in hun favoriete kleuren, en eventueel die fraaie schort die ze bij hun BBQ-box hebben gekregen. De spelers zullen de steun hoe dan ook voelen, tot op de grasmat van het Koning Boudewijnstadion.

We mogen met z’n allen nu al trots zijn op het seizoen van onze ploeg: de Champions’ play-off is verdiend gehaald, en het bekerparcours was ronduit knap. Maar nu worden de prijzen uitgedeeld. Het einde van april en de maand mei zullen bepalen welke plaats deze campagne in de geschiedenis van de club krijgt. Straks gaan we zes keer knallen in vier weken tijd, maar nu eerst die beker. Na het nare einde op Antwerp is de groep zo mogelijk nog meer gemotiveerd om in de finale te vlammen.

Standard wist zich nog vrij comfortabel te plaatsen voor de Europe play-offs, maar de beker zou hen behalve de trofee op zich ook een veel aantrekkelijker Europees ticket opleveren. Ook zij zitten in een goeie flow. Onze coach noemt de kansen vooraf dan ook fifty-fifty. Wat zeker is: onze ploeg heeft de kwaliteiten én de wil om straks die cup in de lucht te steken. Forza Racing!

Met 24 fitte spelers naar Brussel

De voorbereiding naar de finale is vlekkeloos verlopen. Van enig voorbehoud, hinder, laat staan een blessure, is bij geen van de protagonisten nog sprake. Iedereen heeft de voorbije dagen voluit kunnen meetrainen, op de al langer geblesseerde Dries Wouters na. Gisterochtend kwam dan ook opnieuw het geruststellende nieuws van de coronatesten van een dag eerder: everybody negative. En dus neemt coach John van den Brom alle 24 fitte spelers mee op afzondering naar Terhulpen, waar de groep verblijft in hetzelfde hotel als voor de halve finale tegen Anderlecht. Laat het ons geluk brengen!

 

Live op Facebook vanop de Heizel om 19.15 uur, 90 minuten voor de aftrap!

Mis zeker onze voorbeschouwing niet, live en exclusief vanuit het Koning Boudewijnstadion met Peter Morren en sportief directeur Dimitri de Condé.

Volg het op onze Facebook-pagina 

 
Ouder Recenter