vr 30 apr 2021, 20:45
Antwerp Antwerp 2 - 3 KRC Genk KRC Genk

We kunnen niet alleen enorm goed voetballen. We kunnen ook vechten en bikkelen. Dat bleek vanavond tegen Antwerp. In een memorabele match - alle wedstrijden dit seizoen tegen Antwerp waren gewéldig - startten we sterk, lagen we lange tijd onder en knokten we ons terug in de match. 2-3, nagenoeg het tegenovergestelde scenario van twee weken geleden. Wat een prestatie toch weer van onze ploeg!

Net als twee weken geleden monopoliseerde KRC Genk van bij de aftrap de bal en tikte het die heerlijk rond op de helft van de tegenstander. Van links naar rechts, diep en terug: heerlijk om te zien. Bastien Toma, de vervanger van de geschorste Bryan Heynen, zat meteen lekker in de wedstrijd. Comfortabel aan de bal en altijd klaar kijkend. Net toen Antwerp van zich liet spreken met een dubbele poging, waarbij onze spelers zich met doodsverachting in de baan van de bal gooiden, sloegen onze Genkies keihard toe. Prachtige aanval over meerdere stations, van Thorstvedt naar buiten op Ito, perfect breed, en binnengetikt aan de tweede paal door gelegenheidsaanvoerder Théo Bongonda. De man die ook de bekerfinale besliste, zit aan 15 competitiegoals, zijn maatje Ito aan 13 assists. De wedstrijd brak nu echt open, en Maarten Vandevoordt moest knap plat gaan op een uithaal van Le Marchand. Antwerp groeide wel in de wedstrijd, duwde nu meer door, maar de omschakelingen van onze ploeg waren gevaarlijker. Onuachu lobde een keer over en legde een andere keer net naast. Halfweg 0-1, een hard bevochten maar verdiende voorsprong.

Het vierde kwartier werden we onder de voet gelopen door Antwerp. Powerplay. De gelijkmaker viel na een verlengde corner, de 2-1 na een aanval door het centrum. Halfweg de tweede helft doken we weer op. Goeie aanval met aan het eind een schuiver van Thorstvedt, maar Butez ging goed naar de hoek. Vijf minuten later vond Bongonda Onuachu. Paul snelde achter de bal, ontdeed zich van z'n tegenstander en legde knap in de verste hoek: 2-2! Onuachu bereikt daarmee de magische kaap van 30 - jawel, dertig - competitiedoelpunten. Het is van Wesley Sonck in 2002 geleden dat iemand daar in België nog in slaagde. In de slotfase trokken we het laken terug meer naar ons toe. En het beste moest nog komen. Twee minuten voor affluiten kopte de onvermijdelijke en onnavolgbare Bongonda raak op een schitterende voorzet van (wie anders!) Ito.

Na de bekerwinst openen we de Champions' play-offs met een 2-3-overwinning bij Antwerp. Trots om Genkie te zijn!

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Toma (89' McKenzie), Hrošovský, Thorstvedt, Ito, Onuachu, Bongonda

Doelpunten

48'  0-1  Bongonda  (assist: Ito)
57'  1-1  Le Marchand
61'  2-1  Miyoshi
73'  2-2  Onuachu  (assist: Bongonda)
88'  2-3  Bongonda  (assist: Ito)