Met z'n eenendertigste competitiedoelpunt heeft Paul Onuachu afgelopen vrijdag een nieuw clubrecord op zijn naam geschreven. Wesley Sonck maakte in de campagne 2001-2002 alles samen 32 goals, waarvan 30 in de competitie en twee in de Beker van België. Onuachu scoorde ook twee keer in de beker, waardoor hij all in aan 33 goals zit. Hij had daar 3030 minuten voor nodig, wat betekent dat hij een goal maakt elke 92 minuten. In de competitie is zijn gemiddelde nog lager, 89 minuten. Sonck had destijds voor zijn 30 competitiedoelpunten minder wedstrijden, maar wel meer minuten nodig. Hij scoorde elke 94 minuten. Met de beker inbegrepen zakt dat gemiddelde naar een goal om de 99 minuten. 

Opvallend is dat Paul Onuachu op zowat alle verschillende manieren zijn goals heeft gemaakt: met het hoofd, met rechts, met links, in verschillende zones. Algemeen zijn zijn doelpunten verdeeld over field goals met rechts (9), links (6), met het hoofd (10) en strafschoppen (8). Als we meer in detail gaan merken we dat Paul vaak in een tijd op doel raak schiet (3), maar ook na controle/aanname (3), na het uitkappen van een tegenstander (2), in de herneming of van dichtbij binnentikt (3), en zowel met zijn rechter - zijn natuurlijke beste voet - als met zijn linker een bal in doel devieerde én ook fijntjes stiftte. Dat Onuachu met zijn lengte levensgevaarlijk is met het hoofd, is geen verrassing. Opvallend is wel dat bij zijn eerste 10 competitietreffers liefst zes kopbalgoals zaten. Nadien volgden er dus 'maar' vier meer op 23 doelpunten. Onze Paul is namelijk een alleskunner die veel kwaliteiten heeft om variatie te leggen in zijn afwerking. Tenslotte is hij vanaf de stip tot nu onfeilbaar gebleken. Laag of hoog of in eender welke hoek: acht penalty's op acht. Vorig seizoen scoorde hij ook al de enige strafschop die hij nam. Bij zijn vorige club was hij geen vaste strafschopnemer. Onuachu heeft officieel dus nog nooit een penalty gemist. Moge zijn reeks nog lang doorgaan!

We stelden het hier al eerder: Paul Onuachu is een fenomeen. Een niet te stoppen doelpuntenmachine. En behalve de lawine aan goals is hij ook een hardwerkend onderdeel van het team. Iemand die zijn medemaats beter laat spelen, laat aansluiten, zuurstof geeft. In zijn tweede seizoen bij onze club heeft hij alle criticasters lik op stik gegeven. Vriend en vijand heeft kunnen vaststellen: de reus heeft fantastische voeten. 

Negentien jaar na Wesley Sonck heeft KRC Genk een speler die niet alleen de magische kaap van 30 goals bereikt, maar die ook overschrijdt. In al die tijd is niemand daar in onze competitie in geslaagd. Een diepe buiging voor Paul Onuachu, nu al een legende van onze club.