Heerlijk toch, die Champions’ play-offs: zestien goals in vier wedstrijden, spanning en spektakel. En voor KRC Genk een perfecte 6 op 6. Wij zijn de ploeg van de start van deze mini-competitie. Nu is het zaak om dit geweldige momentum vast te houden. Tegen Antwerp en Club Brugge gaf onze ploeg blijk van alles wat een topploeg moet hebben: kwaliteit, mentaliteit, drive, veerkracht, efficiëntie. Tegen Club Brugge werden weinig of geen kansen weggegeven. Het defensieve blok ‘stond’. Aan de overkant blijft het aanvallende vierkant – de drietand Onuachu-Bongonda-Ito plus Thorstvedt – het verschil maken. Veelbelovend, aan de vooravond van de komst van Anderlecht. Deel 1 van een tweeluik, want zaterdag volgt al de terugwedstrijd. ‘Het kan nog leuk worden’, zei onze coach na de gewonnen bekerfinale. Het ís het nu al. En het kan nóg leuker worden.
Stel dat … .

Dromen mag, maar de realiteit is dat KRC Genk voor de oppergaai nog geen volwaardig kandidaat kan genoemd worden, vermits het verschil nog altijd betrekkelijk groot is: vijf punten, met nog maar vier wedstrijden te gaan. Maar wat als … wij doorgaan op ons elan en ook van Anderlecht winnen, en Club Brugge plots onze hete adem in de nek voelt, en zo een dag later naar Antwerp trekt? Na donderdagavond gaan de zaken al wat helderder zijn. We kunnen in elk scenario opnieuw winnaar van de speeldag zijn, op voorwaarde dat we zelf opnieuw de drie punten pakken. Dan komt ofwel de tweede plaats een stuk dichterbij, ofwel is de kloof met de leider weer verkleind. ‘Naar onszelf kijken’, zegt onze coach altijd. Daar begint alles. Het heeft ons de voorbije weken geen windeieren gelegd.

Anderlecht heeft ons in de competitie twee keer verslagen, Genk ging in het Lottopark wel de bekerfinale afdwingen. Nu is het moment daar om paars-wit in de Luminus Arena een tik te geven. Er zijn redenen genoeg om daar volop in te geloven. 

Zelfde selectie plus Kouassi

 Dries Wouters (kuit) zal dit seizoen niet meer in actie komen, maar alle andere spelers zijn fit en dus inzetbaar. Coach John van den Brom neemt dezelfde 20 spelers op in zijn wedstrijdselectie, met daaraan toegevoegd ook Eboué Kouassi. De Ivoriaanse middenvelder komt opnieuw bij de groep.