wo 12 mei 2021, 20:45
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 Anderlecht Anderlecht

Ons eerste puntenverlies in deze Champions' play-offs. Thuis tegen Anderlecht speelden we 1-1 gelijk. Een billijk gelijkspel na een moeilijke eerste en een betere tweede helft. Paul scoorde wéér, al was de hoofdrol vooral voor de VAR die zich 'van datum vergist had'.

Na een onwaarschijnlijke klucht rond de laattijdige aankomst van de VAR, inclusief onduidelijkheid over het startuur, werd de wedstrijd om 20.58 uur dan toch op gang gefloten. Al snel ging het over en weer. Ito zorgde voor de eerste echte opwinding, Onuachu nam aan en mikte naast. Aan de overkant keerde Vandevoordt een poging van Ashimeru. Midden de eerste helft twee keer Onuachu, maar Ashimeru zette Vandevoordt nog eens aan het werk. Anderlecht was comfortabel aan de bal, onze ploeg was eerder zoekende. Even na het halfuur maakte El Hadj de 0-1. Ito zag de gelijkmaker gekeerd, en gelukkig was Maarten Vandevoordt weer te sterk, in een 1-tegen-1 met Verschaeren. De laatste kans leek voor Onuachu, maar Bongonda beroerde de voorzet van Ito net voor Paul met de kruin, naast. Dat moest beter, na rust.

Nerveuze start van de tweede helft. Onze ploeg probeerde het spel in handen te nemen en meer druk te zetten bij balbezit van de bezoekers, maar het spel werd vaak onderbroken door ingrijpen van ref Verboomen. Hij liet weinig toe in de duels en strooide gretig met gele kaarten. Ito ontsnapte op snelheid, maar sloot af met een afzwaaier. Halfweg de tweede helft was onze Japanner daar weer, ging hij buitenom en zwaaide hij knap voor doel waar Onuachu heerlijk raak knikte: 1-1. Da's dan doelpunt 32 voor Paul, alles samen nu al 34. Assist nummer 15 voor Ito, 13 daarvan in de competitie. Na de gelijkmaker ging het spel goed op en neer, maar op concreet doelgevaar was het wachten tot de absolute eindfase. Twee keer werd het doelhout geraakt in minuut 89: eerst trapte Mykhaylichenko hard op de paal, meteen erna een schicht van Arteaga tegen de lat. Geen doelpunten meer, het bleef dus 1-1. Met 7 op 9 hebben we onze start in deze Champions' play-offs allesbehalve gemist.

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Heynen, Hrošovský, Thorstvedt, Ito, Onuachu, Bongonda

33'  0-1  El Hadj
67'  1-1  Onuachu  (assist: Ito)