do 20 mei 2021, 18:30
KRC Genk KRC Genk 4 - 0 Antwerp Antwerp

En nóg maar eens een topprestatie! Een punt volstond voor de tweede plaats, maar we moesten winnen om nog kans te maken op een titelfinale zondag. 'Komt in orde!', dachten onze spelers. Ze maakten er een heerlijke pot van. Het altijd stugge Antwerp werd overtuigend weggeduwd en weggezet. 

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen begon van onze kant zoals die afgelopen zaterdag op Anderlecht: veroverend, dominant. Het was powerplay van bij de aftrap, waarbij de bal vlot rond ging en we (vooral over rechts) al diep doordrongen in de Antwerpse gelederen. Ito en Muñoz gooiden ballen voor doel, Onuachu zat er al een keer bij, Hrošovský werd afgeblokt, Bongonda vuurde op doelman Butez. Na een kwartier had KRC Genk 71% balbezit, en dat was heus niet op onze eigen speelhelft. Achterin zat Mbokani in de achterzak van een zeer sterk spelende Lucumí, McKenzie was z'n zekere zelf, en Vandevoordt blaakte alweer van zelfvertrouwen, te zien aan een 'tchip' buitenkant voet in z'n kleine doelgebied. Een keer kwamen we goed weg, toen Hongla dicht bij doel in schietpositie kwam, maar Lucu stak er een voet tegen. Onuachu en Bongonda toonden hun klasse met technische hoogstandjes, Heynen haalde uit op Butez, Ito nipt voorlangs. In het zicht van de rust sneed Junya naar binnen, de bal kwam voor de voeten van Thorstvedt en die mikte laag raak: 1-0.

Al vroeg in de tweede helft deed Kristian het nog eens over nadat Butez een schot van Ito niet kon klemmen: 2-0. Acht doelpunten intussen van Thorstvedt, alles samen. Allemaal van na de winter. Unstoppable, onze stoere Noor. Bongonda prikte de 3-0 binnen, zo leek het ... maar de goal ging niet door vanwege buitenspel. Het was uitstel. Onuachu gaf perfect mee in de loop van - wie anders? - Thorstvedt, en die maakte het met een perfecte plaatsbal af. Hattrick hero!  En nog was het niet gedaan. Ito met een heerlijke lange bal op de pas ingevallen Dessers. Cyriel deed wat ie op Anderlecht al deed: scoren! Zesde van het seizoen voor hem toch ook al.

4-0 in onze laatste thuiswedstrijd van een nu al gewéldig seizoen. De tweede plaats is binnen, we gaan dus naar de derde voorronde van de Champions League.

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, McKenzie, Lucumí, Arteaga, Heynen, Hrošovský (82' Toma), Thorstvedt, Ito, Onuachu (74' Dessers), Bongonda (79' Oyen). 

Doelpunten

43'  1-0  Thorstvedt
49'  2-0  Thorstvedt
64'  3-0  Thorstvedt  (assist: Onuachu)
76'  4-0  Dessers  (assist: Ito)