Wat een heerlijke overwinning was dat afgelopen zaterdag! Daardoor maken we na vier van de zes wedstrijden in deze Champions’ play-offs nog altijd kans op de hoofdvogel. Maar om die af te schieten moet er wel nog wat gebeuren: wij moeten eerst winnen van Antwerp, en daarna hopen op winst van Anderlecht tegen leider Club Brugge. In elk ander geval is Club donderdag kampioen en zullen we hen daar ook sportief voor feliciteren. Lukken de twee voorgaande voorwaarden, dan wordt het zondag nog een zinderende finale, op Jan Breydel. Dan kunnen wij dus zelfs nog kampioen worden, ook al zullen we ook die wedstrijd dan nog moeten winnen. Wat een apotheose zou dat zijn …

Maar eerst dus Antwerp. Onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Een punt volstaat om wiskundige zekerheid te verkrijgen over de tweede plaats, en die was tenslotte ons grote en realistische doel bij de start. "Want zo kunnen we het Europese ticket dat we via de bekerwinst al op zak hebben nog opwaarderen", was onze coach John van den Brom daarover duidelijk, een drietal weken geleden. Een kans om de groepsfase van de Champions League te halen, ook al wordt dat een hele klus, via de derde voorronde en de play-offronde. Die tweede plek, na een geweldige 10 op 12, is nu vlakbij. Maar uiteraard wil KRC Genk ook deze wedstrijd proberen winnen, en zo het maximale doen om die kleine kans op de titel nog levend te houden.


Selectie: zonder Carlos Cuesta, mét András Németh

De coronatesten waren ook nu over de hele lijn negatief. Altijd geruststellend nieuws. Onze coach neemt 21 spelers op in zijn wedstrijdselectie. Carlos Cuesta is er niet bij. Onze stoere Colombiaan is nog niet helemaal hersteld van de lichte spierblessure die hij op Anderlecht opspeelde. Wél erbij, en voor het eerst: de 18-jarige András Németh, aanvaller of aanvallende middenvelder van de beloften die sinds kort ook meetraint met de A-kern.