KRC Genk community: project Wijkvoetbal

02-06-2021

Sport is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ze kunnen zich uitleven, gezond leven én erbij horen. Helaas hebben kinderen uit kwetsbare gezinnen niet altijd de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een sportvereniging. Daar willen we iets aan doen, en dus hebben we de handen in elkaar geslagen met stad Genk, Sportpret vzw en Gigos vzw. Ziedaar het project wijkvoetbal.

Binnen dit project organiseren we één keer per week trainingen in twee Genkse wijken: Sledderlo en Kolderbos. Sportpret vzw voorziet trainers, vaak jongeren die voor (sport)leerkracht studeren, KRC Genk zorgt voor het materiaal. De trainers dragen onder meer kledij van KRC Genk, en ook de spelertjes krijgen een sportshirt met hun eigen naam op.

“Dankzij KRC Genk speelt iedereen mee”
Gigos vzw

Bij de jongeren is er veel enthousiasme over het project. Per locatie volgen zo’n twintig kinderen de trainingen. En ze blijven komen, week na week. De bedoeling is dan ook om het project verder uit te bouwen. Andere locaties en wijken worden onderzocht. Bovendien wordt er gekeken hoe de beleving nog te verrijken. Denk hier bijvoorbeeld aan infrastructurele verbeteringen van de wijkpleintjes en peterschapsprojecten met onze KRC Genk-spelers. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

“Bedankt Genk! Nu kan ik voetballen met mijn vriendjes!”

Forza Racing voor iedereen!

 

 

Ouder Recenter