Behalve de eindwinst van Mark McKenzie met het team van de VS tegen het Mexico van Gerardo Arteaga in de finale van de CONCACAF Nations League, zijn er nog een hele batterij Genkies actief met hun respectievelijke nationale ploegen.

Meest opvallend: de volle 90 minuten die Angelo Preciado speelde voor Ecuador in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië. Daarbij was Angelo de hele wedstrijd in een rechtstreeks duel met Neymar verwikkeld. De Braziliaanse sterspeler van PSG scoorde in blessuretijd vanop de stip. Brazilië won met 2-0. Preciado komt morgen mogelijk weer in actie tegen Peru.

Daniel Muñoz vierde zijn debuut voor Colombia met een vlotte overwinning (0-3) in Peru.
Dani mocht na 57 minuten invallen, maar werd drie minuten later al totaal onterecht uitgesloten. De scheidsrechter beoordeelde een fase waarbij Muñoz een voorzet trapte en daarbij op het been van een tegenstander terecht kwam als gevaarlijk en gaf meteen rood: zeer ongelukkig voor onze strijder. Maar hem wachten ongetwijfeld mooie tijden voor Colombia. Carlos Cuesta bleef op de bank en wacht nog op zijn debuut.

De twee Genkse EK-gangers Jere Uronen en Patrik Hrošovský hebben hun voorbereiding afgerond. Uronen leed met Finland twee nederlagen. De EK-tegenstander van de Rode Duivels ging zowel in Zweden (2-0) als tegen Estland (0-1) onderuit. In de eerste partij speelde Uronen 86 minuten.
Hrošovský viel twee keer in voor Slovakije. Tegen Bulgarije werd het 1-1, in Oostenrijk 0-0.

Noorwegen gaat niet naar het EK, maar speelde wel oefenwedstrijden. Tegen Luxemburg wonnen ze met een late goal van Haaland met 1-0. De assist was van Kristian Thorstvedt, die nog maar zeven minuten op het veld stond. Tegen Griekenland (1-2) speelde Kristian de volledige tweede helft.

Paul Onuachu stond 65 minuten op het veld in de oefenpot van Nigeria tegen Kameroen (0-1).
Eboué Kouassi zit in de selectie van Ivoorkust, maar kwam niet actie tegen Burkina Faso (2-1).

Junya Ito droeg voor het eerst de aanvoerdersband voor Japan in de oefenwedstrijd tegen de Olympische selectie van zijn land. Ito was halfweg ingevallen en werd in de loop van de tweede helft na wat wissels kapitein. Eerder had hij met Japan weer schietoefeningen gehouden. Na de 0-14 tegen Mongolië van enkele maanden geleden werd het tegen Myanmar 10-0. Tegen Tadzjikistan kwam Junya niet in actie.

Afgelopen vrijdag wonnen de Belgische beloften met 1-3 in Kazakhstan. Maarten Vandevoordt stond onder de lat en zorgde zelfs voor een assist.