Paul Onuachu wint ook de Ebbenhouten Schoen!

07-06-2021

Paul Onuachu is na Profvoetballer van het Jaar nu ook winnaar van de Ebbenhouten Schoen. Die trofee bekroont de beste voetballer uit Afrika of van Afrikaanse origine in België. Onuachu is de vierde Genkie die de eer te beurt valt. Op de erelijst volgt hij Dieumerci Mbokani op. 

Topschutter, beste speler en nu dus ook Ebbenhouten Schoen: een verrassing is het niet, maar het is al de derde onderscheiding voor onze Paul. De belangrijkste onderscheiding in de jaarlijkse 'African Awards' wordt toegekend door alle trainers van 1A en 1B, journalisten en een jury. 

Onuachu was gedurende het voorbije seizoen behalve een doelpuntenmachine ook een echte sterkhouder van KRC Genk en een cruciale pion in het succesverhaal van onze club. 

Met Théo Bongonda was nog een andere Genkie genomineerd. Théo eindigde uiteindelijk derde. De andere drie genomineerden waren Clinton Mata, Lukas Nmecha en Albert Sambi-Lokonga. 

Paul Onuachu is na Souleymane Oulare (1999), Moumouni Dagano (2002) en Mbwana Samatta de vierde speler van onze club die de Ebbenhouten Schoen wint. 

Ouder Recenter