Europa. Het peper en zout op het voetbalseizoen van een club als de onze. Het is en blijft natuurlijk vroeg, zo’n derde voorronde van de Champions League. En het geluk liet ons ook een beetje in de steek bij de loting een paar weken geleden. Misschien wordt de play-offronde wel iets minder moeilijk. Monaco of Sparta Praag: dat is niet van het kaliber Sjachtar Donetsk. Een club die al een eeuwigheid vaste klant is in de groepsfase en daar geregeld uitpakt. Vorig seizoen won Sjachtar bijvoorbeeld twee keer van Real Madrid. Maar in het voetbal heb je altijd een kans.

Coach John van den Brom

"Wij hebben altijd respect voor onze tegenstander, althans tot op zekere hoogte. Sjachtar is een grote club, met veel meer geld dan wij. Maar dat wil niet zeggen dat we kansloos zijn. Als we ervoor zorgen dat alles klopt, dan ben ik ervan overtuigd dat we een kans maken. Het is voor deze wedstrijden dat we eind vorig seizoen zo hard hebben gewerkt. Natuurlijk gaan we proberen door te gaan en de groepsfase te halen. We weten dat we beter moeten verdedigen op standaardsituaties, maar het niveau van ons voetbal is al heel goed. Wij geloven erin dat we iets kunnen doen."

Selectie: terugkeer Paul Onuachu

Onze coach neemt 23 spelers mee op afzondering. Angelo Preciado en Simen Juklerød zijn niet helemaal fit en ontbreken. Paul Onuachu keert na zijn afwezigheid van vrijdag terug in de kern. Hij heeft de voorbije dagen meegetraind en is inzetbaar. Alle later ingestroomde spelers komen in principe ook in aanmerking om te spelen.